TuiNa , Wei Tuo Jin Göteborg [2008-05-01]

En liten men intresserad skara hade samlats i Göteborg för att lära akupunkt TuiNa och Wei Tuo Jin. Några av deltagarnas kommentarer finns nedan:

Rörligare ben

"Jag har varit stel i benen senaste året, men på lördagen kunde jag sitta på golvet med benen i kors!"

Djupare förståelse

"Jag har hållit på med Qigong i fem år nu och tyckte det var mycket intressant att lära mig TuiNa. Det gav en djupare förståelse för några av principerna bakom Qigong. När vi tränade Wei Tuo Jin blev det mycket påtagligt att det hände saker i kroppen."

TuiNa i Göteborg 2008

Gillar träningen

"Jag gillar ju det här. Jag har varit i valet och kvalet om jag skulle lägga ner den här kursen, man har ju så många saker som skall göras, men jag kunde inte låta bli att gå. Jag var med förra året också, så detta var repetition för min del och det kändes som om jag hade rätt så bra koll på ställningarna, jag behövde bara lite korrigering."

Fysisk styrka och Qi

"Jag tränar Zhineng Qigong regelbundet och Wei Tuo Jin i perioder när jag känner behov av mer fysisk styrka. Det ger verkligen mer styrka och är samtidigt ett intressant sätt att studera Qi: Olika metoder kan verkligen ge olika saker."

Rolig träning för axlar och rygg

"För mig är detta perfekt fysisk träning! Jag avskyr att gå på gym så det blir inte av. Samtidigt behöver jag mer träning för axlar och rygg och Wei Tuo Jin är mycket roligare än gym."

Väldigt starkt

"Det var väldigt starkt att gå kurs i Wei Tuo Jin. Igår var jag helt utslagen och det brukar jag aldrig bli på några Qigongkurser. Idag känner jag mig mycket piggare och det här hänt många bra saker."

Wei Tuo Jin i Göteborg 2008

Stark Qi och bättre kroppsreglering

"Jag instämmer: Det var mycket starkt Qi-mässigt på den här kursen. jag är mycket intresserad av att lära mig mer om Qigong och tycker att jag gjort det på den här kursen, även på TuiNa-delen. Kroppregleringen får jag till mycket bättre nu och den använder jag även i min Zhineng Qigong-träning."

Styrka och ork

"Jag gick den här kursen för 4 år sedan och ägnade mig då åt Wei TuiNa Jin ett tag för att se vad det kunde ge. Jag är murare och man får lyfta rätt så mycket ibland. Gubbarna på jobbet gillar att tävla om vem som är starkast och kan lyfta mest, men jag brydde mig inte så mycket om det. En dag bar vi säckar uppför några trapper, och efter ett tag gick jag om de andra med ett helt varv. De andra hetsade mycket i början men sedan orkade de inte med tempot medan jag gick i samma tempo hela tiden. Jag gick alltså om de andra utan att bli trött. Jag kände mig väldigt stark. Det var lätt att förstå varför bl. a. kampsportsutövare håller på med detta. TuiNa var både roligt och trevligt."

Är avslappnad och får lika mycket gjort

"Jag har ett fysiskt arbete där jag bland annat får lyfta mycket. Jag märker att jag klarar jobbet bättre när jag tränar Wei Tuo Jin. Jag klarar av att hålla mig lugn och avslappnad medan jag jobbar utan att dränera mig på energi och får ändå lika mycket gjort."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen