Lyft upp Qi Karis [2008-04-12]

Vårens kurs i Karis hölls 12-13 april. Som vanligt höll vi till i den härligt ljusa danssalen i Västra Nylands Folkhögskola. Gruppen var väldigt aktiv och vi hade många intressanta diskussioner både under lektionstid och i pauserna. Flera deltagare var positivt överraskade över kursen och metoden som undervisades. De kände att de fick mycket ut av de två dagarna, både fysiskt och mentalt.

Ur deltagarnas egna kommentarer

Pigg

"Jag har problem med hjärtat och jag är positivt överraskad över att jag orkade genom hela kursen. Det trodde jag inte att jag skulle göra. Jag var väldigt pigg efter kursen igår och är förvånad över att jag orkade göra så mycket."

Mindre huvudvärk

"Sedan jag började träna Zhineng Qigong för två och ett halvt år sedan har jag mycket mindre huvudvärk. Det här är ett bra sätt att ladda batterierna. Det känts väldigt bra på kursen."

Atopiskt eksem läktes, bättre mage och ork

"Redan under min första kurs fick jag en konkret förbättring. Jag hade atopiskt eksem på händerna med öppna sår. De såren gick ihop redan under kursen och läktes sedan av sig själva utan någon salva. Jag fortsatte träna och deltog i gruppen. Jag mår bättre och bättre både fysiskt och mentalt. Jag har någon obalans i magen och om jag inte tränar regelbundet så mår jag dåligt. Träningen hjälper mig att orka bättre i vardagen."

Självkännedom

"Det har varit lärorikt och spännande att prova på något nytt. Det är bra att få en ny vinkling på hur man hanterar både kroppen och det mentala."

"Det här är min första kurs och jag är glatt överraskad över att man kan få kännedom om sin kropp på så kort tid."

"Jag har lärt mig var mina spänningar sitter."

Lärare:

Jeanette Heidenberg