Lyft upp Qi Bollnäs [2008-04-12]

Vi var ett positivt gäng som äntrade Scoutgården i Bollnäs denna helg i mitten av april med skog och vacker fågelsång runt omkring oss. Alla försökte hjälpa varandra med korrigeringen på bästa sätt så att både vi som har varit med längre och de nya fick en chans att få till sina rörelser på ett bättre sätt. På så sätt får vi alla en större kvalitet i träningen.

Några kommentarer från deltagarna:

Medicinfri

"Qigongen hjälper mig på många olika sätt, bl.a. håller den mig medicinfri. Jag tycker att träningen är behaglig för både kropp och själ."

Hjälp i vardagen

"Jag känner mig så avslappnad efter kursen, det har varit ljuva dagar. Jag märker att jag använder Qigongen i vardagen, ex när jag ska laga mat så försöker jag att stå med kroppen reglerad. Jag blir inte längre irriterad om jag måste vänta i ex köer. Jag börjar värdera livet och vad som är viktigast. Jag hade ett hemskt humör innan jag började med Qigongen. Nu säger min man att jag har blivit så snäll."

Lugn i sinnet

"Jag har fått en bättre kroppshållning sedan jag började. Kanske har jag också blivit lugnare i sinnet. Jag kan bemästra obehagliga situationer bättre. Istället för att bli arg så försöker jag ta tag i situationen och behålla mitt lugn."

"Det har varit en jättebra helg. I går när jag kom så var axlarna högt upp av all stress på jobbet. Nu så känner jag mig så lugn och avslappnad."

Smärtor

Det händer så himla mycket hela tiden under helgen. Jag har haft ont i höft och rygg och det har gjort att jag har haft svårt att gå. I dag så kunde jag springa upp för trappen hit. Det känns som att jag öppnar upp och det känns fint inombords. Jag känner en inre längtan efter att träna Qigong."

Energi

"Jag har haft en jobbig situation under vintern och tappat en massa energi. Jag känner att jag fyllt på med energi nu under helgen."

Gemenskap

"Det här är riktigt, riktigt bra. Det ger mig så otroligt mycket. Jag har en del krämpor i kroppen, men jag kan hantera dessa mycket bättre. Det här med att vara tillsammans med andra människor och att träna Qigong blir för mig större och större."

"Jag vill tacka för att jag får en möjlighet att ägna en hel helg åt mig själv tillsammans med en massa goa människor."

Lärare:

Lars Hagner