LUQ 2 Stockholm [2008-04-05]

Fortsättningskursen Lyft Upp Qi 2 anordnas 2 ggr per år i Stockholm, en på våren och en på hösten. Kursen har blvit allt populärare, det är flera som tidigare gått sommarkurs som deltar i varje Lyft Upp Qi 2-kurs. På kursen får man lära sig ytterligare detaljer om hur man kan träna Lyft Upp Qi samt tankar man kan koppla till rörelserna, som en hjälp att få ett ökat inre lugn.

Vårens kurs i Stockholm gav utrymme för mycket träning. Qifältet var starkt och stämningen god.

Ur deltagarnas kommentarer:

Penicillin

"Jag har känt en del i nacken men i slutet av dan igår var den alldeles varm. När jag började träna Qigong hade jag ätit penicillin ofta och länge men nu blir jag sällan sjuk. Resten av familjen kan ligga sjuk men jag brukar klara mig för det mesta."

Qifält

"Jag har haft ganska ont i ryggen på sistone men under kursen har jag inte haft det. Jag antar att det är tack vare Qi-fältet. Det har varit bra träning och jag har koncentrerat mig på avslappningen."

Förkyld

"Det har varit en jättebra kurs! Sen jag började träna Qigong har jag knappt alls varit förkyld."

Fokusera

"Jag tycker att jag fått lättare att släppa tankar på t.ex. jobbet. Med hjälp av Qigongen kan jag snabbare fokusera. Om jag gör saker som inte är så bra så märker jag det och kan dra lärdom av det. På kursen har jag haft lättare att släppa de dömande tankarna jag brukar ha om mig själv."

Musarm

"Jag kunde inte skriva med en penna, sköta en datamus eller skriva på tangentbord men nu har jag fått den förmågan tillbaka. Jag kan fortfarande känna av besväret men det hindrar mig inte. Qigong är nog rätt bra."

Rygg, axlar, avslappning

"Det har varit en jättebra helg. Jag har haft mycket problem med axlar och rygg på senaste.. Direkt på kursen händer det mycket, hållningen blir bättre. Den här kursen har jag kunnat slappna av på ett sätt som jag inte kunnat sen sommarkursen. Det var jättehärligt! Nu känner jag mig motiverad att träna med regelbundet."

"Jag har jobbat mycket och suttit stilla, så den senaste veckan hade jag faktiskt ont i ryggen. Inte så väldigt ont men det fanns där. Nu är smärtan borta. Jag känner mig mycket mjukare. Jag har fått bra korrigeringar. Små detaljer gör stor skillnad. Det har varit en bra kurs. Det sociala tycker jag är väldigt viktigt. De människor som man träffar här är synnerligen trevliga."

Kursen

"Tack för den här helgen! Jag var tveksam till om jag skulle gå på kursen. Jag har precis flyttat och skulle behöva fixa hemma men jag tänkte att här får jag mycket mer Qi och då går det lättare sen."

"Något jag tycker är bra med helgkurser är att det är accepterat att man stänger av mobilen och inte kan bli nådd. När man är hemma är det mycket svårare att träna en hel dag."

"Det har varit en bra kurs, både härlig och jobbig. Det har kliat i ett ärr på ryggen. Det händer saker hela tiden i kroppen. Jag har gått kursen flera gånger med jag lär mig alltid nya saker."

"Det har varit jättebra. Här blir man aldrig fullärd så jag kommer tillbaka flera gånger."

Lärare:

Lars Hagner