Lyft upp Qi Norwich [2008-03-15]

Så har vi haft vår 5:e kurs i Norwich och England. Vi bjöds på ömsom fint vårväder blandat med riktigt typiskt engelskt regnväder. För andra gången var vi i en mycket fin skola inne i Norwich med vacker utsikt då skolan ligger uppe på en kulle.

Med på kursen fanns deltagare som varit med på alla fem kurser vi haft, deltagare som varit med på någon kurs tidigare blandat med helt nya deltagare. Av de nya deltagarna så har de flesta hittat hit med hjälp av vänner och bekanta som berättat om Qigongen och hur det har hjälpt dem.

Kommentarer från några deltagare:

Smärtor i knä och rygg och sömnproblem

"Jag har deltagit på flera grundkurser och även på sommarskurs. Jag har helt enkelt blivit kär i Qigongen. På den förra grundkursen jag gick så fick jag hjälp med min kroppsreglering. Efter det så har mina tidigare låsta knän försvunnit och med det min smärta i knäna. Det allra bästa är att jag sover mycket bättre nu för tiden."

"Jag har fått en härlig känsla för Qigongen. Har haft mycket smärta i min rygg de senaste två åren. Under kursen har jag haft en pirrande känsla i hela kroppen och jag har helt klart blivit av med något för min rygg har blivit rakare."

"Jag känner mig tacksam för att jag kom hit. Inatt har jag sovit mycket gott vilket jag inte gjort på länge och jag känner att det är viktigt för min hälsa."

Relationer och god stämning

"På den här kursen har jag lärt mig många små detaljer. Jag mår så mycket bättre när jag tränar Qigong och jag har lättare med relationer nu."

"Det har varit en underbar kurs med en fantastisk grupp människor. Jag har hittat nya dimensioner i "La Qi". Jag har fått en pirrande känsla i mina armar och händer under kursen."

Energi

"Igår kväll kände jag med helt utpumpad. Idag känns det som att jag har fått en massa energi."

"Jag ser verkligen fram emot att träna Qigong. Jag tror att jag kommer att få ut massor av det. Känner mig mycket klarare och min kropp känns riktigt fri."

"Det jag slås av är enkelheten i Zhineng Qigong och det tycker jag mycket om. Att känna hur vi mjukt och försiktigt jobbar igenom kroppen och sinnet och på så vis kan få en förändring."

Lärare:

Fatima Ringvall