Lyft upp Qi Köpenhamn [2008-03-29]

Tredje gången gillt så genomförde vi en kurs i "Lyft upp Qi" i Köpenhamn. Deltagarna kom från Danmark, Norge, Finland och Sverige och stämningen på kursen var mycket god med många goda skratt och vänliga leenden. Som en ny deltagare uttrycket det "Det var så lätt att komma hit och direkt känna sig välkommen".

Några fler kommentarer från deltagare:

Stressa mindre och behålla sitt lugn

"Jag får tvinga mig själv att dra ner på tempot och Qigongen hjälper mig mot min stress. Jag behöver träna mig på att klara av när saker i vardagen inte alltid blir som jag har tänkt. I helgen så kom jag på mig själv med att se svårigheterna som en möjlighet till att träna mitt lugn."

"Qigongen hjälper mig att kunna vara mer lugn, inte skena iväg. Att t.ex. kunna cykla långsamt."

"Jag känner mig annorlunda. Lugnare, mer välmående med en större ro. Qigongen är en harmonisk tillgång."

"Jag tycker mycket om blandningen mellan det fysiska och mentala i träningen."

Spända axlar

"Jag studerar musik och spelar mycket piano och innan jag började med Qigong var jag mycket spänd i mina axlar. Efter en sommarkurs så for mina axlar ner. Jag känner mig mjuk och lätt i kroppen efter helgen, det känns som att allt har fallit på plats."

Förebyggande träning

"Jag har ett stort hopp om att det jag investerar genom att träna Qigong får jag tillbaka i mitt liv. Under den här kursen har jag lärt mig många små detaljer som jag missade under min första kurs och jag har varit mer avslappnad."

"Jag blir välmående av träningen. Jag öppnar upp min kropp i träningen så att den blir mer som den borde vara. Jag provade att träna mycket Qigong inför en viktig konsert och det gick jättebra. Qigongen är bra för mitt jobb som musiker."

God stämning och avslappnad atmosfär

"Den goda stämningen under kursen är viktig och hjälper oss deltagare att orka kämpa mer. Qigongen har blivit en viktigare och viktigare del av mitt liv."

Förändring på min syn

"Samsynen mellan mina ögon har blivit bättre sedan jag började träna Qigong. Jag är så glad för detta och jag tränar varje dag och är även med på gruppträningen här i Köpenhamn. Jag har fått en större ro i mig själv och klarar bättre av att inte påverkas negativt av jobbiga saker."

Lärare:

Fatima Ringvall