Lyft upp Qi Kungsängen [2008-03-29]

Veckoslutet mötte upp med mycket vackert väder i Kungsängen. Likväl kom 17 personer för att träna och lära sig Lyft Upp Qi. En av nybörjarna var mer än 80 år gammal. Hon hade energi att delta i alla aktiviteterna och hon sa också att "Det var både rolig och tuff träning". Här följer några av deltagarnas kommentarer efter kursen:

Ont i nacken och axlarna

"Första dan noterade jag att jag hade ont i axlar och nacke, Det värkte och värkte men jag tänkte att snart försvinner smärtan. Idag lade jag märke till att det onda försvunnit. Hela kroppen känns mycket bättre."

Blodcirkulation

"Jag har dålig blodcirkulation så min dotter har sagt till mig att "mamma du måste gå på qigong kurs". Under andra dagen kändes faktiskt mina ben mycket bättre."

"Jag har genomgått en knäoperation och mitt knä känns bättre nu. Mina fötter är varmare och det är ganska ovanligt."

Astma och allergi

"Jag fick astma och allergi för omkring 13 år sedan men när jag började träna märkte jag att jag långsamt kunde klara av blomdoft om våren utan att få en attack. Jag åt också apelsiner i julas för första gången sedan jag blev sjuk. Min kropp har blivit mjukare och jag har fått många förbättringar så jag tycker om att träna."

Mer kraft och energi

"Jag har praktiserat i 10 månader och har blivit mycket mer energisk och pigg. Jag har mer kraft och energi."

"Efter den här kursen känner jag mig mycket avslappnad."

Lyft upp qi i Kungsängen

Lärare:

Arne Nordgren