Lyft upp Qi Vara [2008-03-15]

Vårens kurs i Vara startade med regn och på söndagen lade sig en tjock dimma, men helgen slutade som en riktig solskenshistoria. Framåt lunch på lördagen hade tillvaron i Qi-fältet gett deltagarnas färg och lyster i ansiktet. En god och glad stämning med mycket humor var utmärkande, det var ett gott gäng som deltog och korrigerade varandra.

Ett par av deltagarna hade stora problem och hade varit tveksamma till sin förmåga att delta i kursen, men kunde på söndagen konstatera att det varit en bra investering av tid och insats. Vi fick se exempel på hur snabbt man kan få resultat på kurs i Qi-fältet. En av deltagarna kunde normalt inte stå mer än ett 10-tal minuter åt gången. Det var gripande att se förändringen mellan den person som kom till kursen och den person som pigg och sprudlande glad gick hem på söndagen. Hon ringde till vår kontaktperson på måndagen för att tacka för att hon tagit med henne på kursen och för att berätta att hon nu bestämt sig för att gå sommarkursen.

En annan deltagare – som på cirkelsamtalen uttryckt att det hänt mycket men inte vad - kom tillbaka efter att ha lämnat lokalen på söndagseftermiddagen för att berätta att hon kunnat gå i trappan från andra våningen utan problem.

Kommentarer från kursen

Qi-fältet

"Det går så lätt att göra övningarna här, armarna rör sig av sig själva."

Höftledsinflammation

"Det gick så lätt att gå ned för trappan att jag ville se om jag kunde gå lika lätt uppför – jag har höftledsinflammation så jag har problem att gå uppför trappor – men nu jag gick uppför trappan utan problem och det gör inte ont längre."

Meningit – hjärnhinneinflammation efter Borreliainfektion

"Det har varit min första kurs också och det har varit över förväntan. Jag har Meningit beroende på en Borrelia infektion, som upptäcktes väldigt sent och som orsakat inflammation och sår på hjärnhinnan. Normalt så kan jag inte stå mer än ett 10-tal minuter, jag får huvudvärk av ljus, jag kan nästan inte anstränga mig alls, utan att bli illamående. Jag hade definitivt inte trott att jag skulle klara av att stå här med mitt huvud nedåt, som vi gjorde i vissa övningar. Men jag gjorde det och jag kunde göra det utan att kasta upp. Jag har inte ens kunnat hänga tvätt utan att må illa. För mig så har det skett jättestora saker. Jag ser klarare – en hinna som legat över mina ögon försvann igår och jag såg klart för första gången sedan jag drabbades av inflammationen,. Titta där borta där ligger mitt liggunderlag och min sovsäck och jag har inte använt det!!! Det är helt otroligt, jag har bara goa förväntningar i fortsättningen, tack!!"

Hållning

"Min hålling har blivit bättre under helgen."

Ansiktsneuralgi

"Jag har en skada i ansiktets känselnerv och normalt så kan jag inte vara ute om det inte är 17 – 20 grader varmt – det gör att jag måste snärja in mig i halsdukar etc när jag skall gå från bilen t.ex. Igår så blev jag tvungen att ta bort halsdukarna och exponera ansiktet för kyla. Normalt skulle jag ha fått väldigt ont men nu fick jag bara lite ont. Det brukar ta en tre dagar att få bort smärtan i sådana fall men nu gick det över på bara 1 timma så jag är väldigt nöjd med allting."

Mjukare

"Det har varit en jättebra kurs, ett bra gäng och en väldigt bra repetition och jag känner mig mjukare."

Hjälpa kroppen att läka

"Jag tänkte på det som läraren sade på lördagen om att kroppen kan läka mycket mer än benbrott etc" Och då insåg jag att, varför skulle den då inte kunna läka annat på insidan också? Då förstod jag att det är det vi gör här, vi hjälper kroppen och ger den ett verktyg att läka sig själv."

Lärare:

Elisabeth Öberg