Lyft upp Qi Kalmar [2008-03-08]

Efter en grå vinter kändes det skönt att möta våren med en rejäl uppladdning av qi. En blandning av nybörjare och repeterande hjälpte varandra med att lära sig Lyft upp qi. På rasterna passade många på att ta del av artiklar och berättelser om hur andra fått hjälp av Zhineng Qigong. På lunchrasten passade man även på att njuta av det vackra vårvädret, blå himmel och en värmande sol som strålade ner på krokus, snödroppar och människor.

Ur deltagarnas kommentarer:

Qifältet

"När jag först började att träna lyssnade jag inte när de pratade om qi-fältet, jag var alltför stressad för att ens försöka förstå. Nu kan jag känna det, jag kände det när jag kom på föreläsnngen i fredags."

Kalla händer

"Detta är min första kurs, mina händer är vanligtvis kalla, men när jag tränade blev de varma, särskilt när vi gjorde Drag Qi, blev de otroligt varma"

Vilopuls, vältränad

" Min läkare berättade för mig att min vilopuls är mycket bra och att jag är vältränad. Jag kunde inte fatta vad han menade, jag tränar ju aldrig! Men sedan förstod jag att det måste vara qigongen..."

Energi, trötthet, ryggont

"Jag fick tillbaka min energi från denna metod, jag är inte längre trött och min rygg gör inte ont längre"

Lugn, bättre beslut

"Träningen hjälper mig att bli mer lugn och kunna fatta bättre beslut i min vardag."

Mjuk kropp

" Jag blev rekommenderad den här kursen av en vän, idag känns kroppen mjukare."

Kroppskännedom, livsinsikt

" Jag känner att denna kurs har givit mig större kroppskännedom, och en större insikt om livet."

Syn

"Jag blev förvånad när jag märkte att jag kunde se vad läraren skrivit på tavlan, detta trots att jag glömt att ta på mig mina glasögon och att jag satt längst bak i salen."

Lärare:

Lars Hagner