Lyft upp Qi Lund [2008-02-09]

En informell, kamratlig stämning rådde på både fredagens föreläsning och helgkursen i Lund, och nytillkomna verkar finna sig tillrätta snabbt.

Nya deltagare ägnade sig i första hand åt att lära in metoden som ett nytt verktyg för sin hälsa, medan de som gått kurs förut kunde konstatera att kurserna känns annorlunda med tiden, man kan t.ex. ägna sig åt finslipning av rörelserna och slappna av mer och mer i Qifältet.

Här finns en beslutsamhet att träna och man är mån om varandra och att träffas vid de gemensamma träningskvällarna. Det ger en stabil grund för deltagarna, så att de kan stödja och inspirera varandra att nå framgång med Qigong.

Åsikter efter kursen

"Kursen har varit väldigt givande och det var en väldigt trevlig stämning. Det var tydliga lektioner om alla rörelser. Det var också fint att vi delade oss ibland i två och två och lärde känna varandra".

"Jag tycker att det var väldigt bra instruktioner. Väldigt givande, och man fick väldigt bra koll på vad man ska göra och så. Hela kursen har känts jättebra, så jag är väldigt nöjd".

"Jag är mycket glad över den här kursen. Det var mycket bra med en veckoslutskurs med så många timmar, sammanhållande".

"Jag längtade faktiskt hit för att här är sådan värme, alla är så väldigt omtänksamma om mig, inte bara med mat och så, utan här är sådan härlig gemenskap. Så det gör att jag liksom längtade hit. Och så blir man ju påfylld med energi i massor, massor".

"Jag tycker att det går framåt för varje gång. Jag är jättenöjd med kursen och att kunna stå upp hela tiden, till exempel".

"Jag är i allra högsta grad nöjd, att jag har kommit hit, och att tillfället bjöds, på något så bra. Jag vill ju ha hjälp för framtiden, ha redskap för att klara min fysiska hälsa på bästa sätt inför ålderdomen. Tack så mycket".

Lärare:

Max Björkström