Lyft upp Qi Bergen [2008-02-16]

Bergen strålade av sol lagom till den första helgkursen för terminen. Visserligen förbyttes solskenet under helgen till kraftigt regn, men inne i träningsalen var det varmt och skönt på flera sätt. Stämningen på kursen var även den varm och skön, likväl som den var glad och mycket avslappnad.

Några röster från kursen

Föreläsning

Föreläsningen var mycket givande – ett bra sätt att starta helgen.

Mångårig sjukdom, spänningsvärk

"Jag har varit sjuk mer eller mindre varje dag sedan 1970 och det har jag märkt av väldigt mycket i helgen. Men det har gått med väldigt god vägledning och på det sättet som kursen varit upplagd och med snabb feedback och korrigering på ett så väldigt vänligt och trevligt sätt. Det har betytt mycket för mig. Jag har märkt, speciellt igår, att mina spänningar har lösts upp. Jag har också, under dessa 2 dagar, lagt märke till – jag har ju haft total avsaknad av kroppskännedom – att jag redan börjar att få kroppskännedom och det är väldigt, väldigt positivt för mig. Tusen tack."

Trötthet

"Jag var väldigt trött när jag kom igår, men nu är jag pigg och full av energi"

Livskvalitet

"Zhineng Qigong är ett väldigt bra tillskott i livet. Sedan jag började träna så har jag blivit motiverad till andra livsstilsförbättringar också."

Huvudvärk och frozen shoulder

"Jag kom precis på att jag under helgen har blivit av med en huvudvärk som jag haft i en månad. Jag har fått mycket mer rörlighet i armen och det är mycket bra."

Resultat efter en tids träning av ZQ

Snabbt resultat

"När jag tränat i 1 månad ungefär så fick jag en sådan där "pangeffekt". Jag var med på kvällsträningen och plötsligt så kunde jag böja mig så att händerna kom ned mot golvet, det var 40 cm längre ned än vad jag kunde tidigare och precis innan vi började träna Lyft upp Qi vid det tillfället. Då fick jag stor respekt för metoden och förstod att det var ganska kraftiga "saker".

Stel som en pinne

"Jag har märkt en väldig effekt av träningen för jag var stel som en pinne förut. Det har löst upp andra saker också och ger mental träning. Jag får så mycket, blir jag stressad på jobbet så går jag bara undan en stund och tränar La Qi så blir jag lugn med en gång."

Mental kontroll

"Jag har fått en mental kontroll på ett sätt som är enormt bra att ha. I situationer där många andra skulle ha haft stora problem att bevara lugnet så kan jag göra det. Så jag har fått otroligt mycket tillbaka för de timmar jag lagt ned på träningen, förutom att jag inte är så stel längre och att sömnen - att kunna sova och vakna upp utvilad – har blivit bättre."

Hantera krissituation

"Efter en kurs förra året så uppstod en extrem situation på mitt arbete som jag blev tvungen att lösa. Jag var helt klar och systematisk, det är en sak att veta vad man skall göra men en annan att utföra det. Efteråt har jag många gånger undrat hur jag klarade det. Men jag gjorde det och jag tror att anledningen är den energi jag fick på kursen och genom träningen."

Lärare:

Elisabeth Öberg