Lyft upp Qi Helsingfors [2008-01-26]

Årets första grundkurs i Lyft Upp Qi i Helsingfors hölls i Svenska Studiecentralens lokaler mitt i centrala stan, vilket gjorde det lätt för alla att ta sig till kursen. Kursdeltagander var stort och fler av de repeterande påpekade vikten av att repetera då man förstår och tar till sig mer ju fler kurser man deltar i.

Ur deltagarnas kommentarer:

Energi

"Igår kväll var jag jättepigg efter kursdagen!"

"Jag har varit piggare den här vintern när jag har tränat. Jag har haft dålig balans på grund av dåliga fötter, men det har blivit bättre."

Lugn, avslappning

"När jag är hemma och ska träna behöver jag bara sätta på CD´n så blir jag som Pavlovs hundar, men istället för att börja dregla blir jag lugn och avslappnad."

"Det här är tredje gången jag går kurs och nu först förstod jag vad det kan betyda att slappna av."

Helsingfors 080127

Nacke, axlar

"Min nacke har varit väldigt spänd, och redan efter min första helgkurs så lossnade någonting. Jag kan sova bättre och därför mycket piggare. Jag skulle vilja komma tillrätta med matsmältningsproblem, nu är det dags att komma på sommarkurs."

"Det har hänt mycket häftigt, min axel var ond och jag kom inte ens ner till knäna när jag började. Detta är också bra för att skärpa sig och få ro med tankar."

Nervskada

"Jag är ryggopererad där dom skadat en nerv. Jag inte känner min fot, den är helt bortdomnad. Jag tränar varje dag och numera kommer jag långt ner i benböjen. Jag känner att det jobbar i musklerna i benet. Jag är väldigt sporrad."

Medicinering

"Jag är här för första gången. Jag har en ledbandsskada, meniskskada. Det har blivit bättre under helgen, jag har inte behövt ta några värkmediciner. Det är också roligt att stå tillsammans och göra samma rörelser."

"Jag har tränat periodvis, då jag tränat har jag mått bra. Under fjolårets sommarkurs kunde jag minska min medicinering väldigt mycket. Jag har tagit den i fyra år . Jag har sista biten kvar nu för att bli medicinfri och jag ska träna mycket nu så jag kan få bort den."

Lärare:

Lars Hagner