Lyft upp Qi Ljungby [2008-01-26]

Vårens helgkurs i Ljungby bjöd på ett minst sagt varierat väder. Under lördagen ven vinden och regnet piskande mot fönsterrutorna. På söndagen strålade solen. Lugnare var det i träningssalen där nya deltagare tillsammans med mer erfarna Qigongare tog möjligheten att träna och lära sig Lyft Upp Qi i ett starkt Qifält. Under träningen var koncentrationen hög men under rasterna höjdes ljudvolymen med många glada skratt och diskussioner. Vi bjöds på te och hembakade skorpor, något som var väldigt uppskattat. Mycket uppskattad var också den hemlagade fisksoppa och risgrynspuddingen som erbjöds till söndagslunch, lagad av en väninna till vår kontaktperson i Ljungby.

Många uttryckte sin uppskattning över möjligheten att gå på kvällsträning varje vecka. Kvällsträningen ger en möjlighet att träna i ett starkt Qifält och också få svar på eventuella frågor.

Kommentarer från deltagarna

Smärta, ögonproblem, mjukhet

"Jag kom hit igår med axlar och höfter och ben i smärta men jag måste säga att jag blivit mycket bättre. Jag fick ont på ett nytt ställe idag men det har också försvunnit."

"Jag har gått en helgkurs förut. Jag fick en riktig aha-upplevelse när jag skulle ut och rida. Jag har inte kommit upp på hästen för ut. När jag försökte efter kursen så var det som att det hade varit för fem år sedan. När jag körde hem från kursen hade jag ont i mina ögon. En kväll skulle jag läsa och märkte att jag inte hade några bekymmer med det. Jag har aldrig kunnat läsa på kvällen förut så något måste ha hänt i mina ögon. Träningen kan varmt rekommenderas."

"Jag gick min första kurs år 2000. Det har hänt mycket med mig. Jag har bara positivt att säga om träningen. Denna gång har jag haft ont i ögonen och jag har tidigare haft problem med rinnande ögon. Kanske något har hänt nu. Jag har haft ont i höften och jag skulle beställa tid hos kiropraktorn i nästa vecka. Nu ska jag nog vänta lite för jag tror att det hänt något i höften, benet och ryggen. Jag tror inte att jag behöver kiropraktorn. Sommarkurserna är fantastiska. Jag åkte dit helt ensam, kände inte någon men fick ett fantastiskt mottagande och trivdes jättebra."

"Det är min tredje helgkurs. Jag tycker att min allergi blivit bättre. Balansen är också bättre men långt ifrån bra. Det knackar inte längre i mina leder så lite mjukare har jag nog blivit."

"Jag har blivit mjukare i kroppen. Jag har varit yr i flera år men helt plötsligt har jag kommit på att jag inte är yr längre. Så jag kan nog börja cykla igen."

Sommarkursen, repetera kurser

"Jag gick min första kurs för ett år sedan och sen tränade jag flitigt ett tag. Idag har jag lärt mig mycket. Jag får ut mer av rörelserna än förut."

"Jag har tränat ganska länge och jag var på sommarkurs i somras. Efter sommarkursen bestämde jag att jag måste fortsätta träna varje dag i resten av mitt liv. Att inte träna vore lika dumt som att inte borsta tänderna. Om jag fuskar och inte tränar så märker jag att det är något som saknas – som att tänderna är smutsiga. Fast jag gått så många helgkurser är det häftigt att man hela tiden lär sig nya saker. Man tror att man gör på ett visst sätt men så visar det sig att det bara är i huvudet som man gjort det."

"Jag har tränat i fem år. Om man lärt sig träningen så förstår jag inte varför man inte använder det. Vi har lärt oss ett verktyg som är så himla bra till det mesta, från att lugna ner sig till ont i kroppen. Ta till vara på det! Sommarkursen är en aha-upplevelse. Man förstår att det är jag som bestämmer och ingen annan. Jag vågade knappt tala om vad jag varit med om för det låter lite som "halleluja" men sen började jag tänka efter och kom på att det var jag som hade tränat. Det var ingen som stått och gjort någon konstig healing över mig utan det var jag själv som hade tränat. Helt fantastiskt!"

"Jag har gått väldigt många helgkurser så det talar för sig själv att jag fortsätter att komma hit."

Lärare:

Angelica Berg