Sommarkursträning Göteborg [2008-01-03]

I år hölls vår återkommande 4-dgrs träning i Göteborg. De deltagande kom från hela Sverige, men även från våra nordiska grannländer, vilket visar hur populär denna kurs är. För att delta på 4-dgrs är regeln att man bör ha gått sommarkurs eller deltagit på något av våra projekt och möttes därför av många kända ansikten och det blev många trevliga återträffar. Stämningen var munter och vi tränade på det vi lärt oss under sommarkursen. Många som tränar Zhineng Qigong vill förbättra sig både fysiskt och mentalt. En del förbättringar sker stegvis och över en längre period, medan andra kommer snabbare. Efter att vi tränat tillsammans i vårt starka Qifält under 4 dagar och vi aktivt försökt förbättra vår Gung-fu, så borde detta ge en positiv inverkan på vårt hälsotillstånd och så var det även denna gång.

4-dgrs 2008

Ur deltagarnas kommentarer:

" En bra kurs, det har varit skönt med mycket träning. Jag märker hela tiden att jag blir bättre och bättre och snabbare i kroppen. När man har en inflammation i nervsystemet som jag har, så gör det att alla funktioner blir lite långsammare, men jag börjar komma tillbaks mer och mer och jag har lättare för att gå. Jag var lite fumlig här om dagen, men lyckades fånga en flaska i luften innan den föll i golvet och det har inte hänt på fem år, min reaktionsförmåga har blivit klart bättre".

" Det har varit lyxigt att få en sådan här bra start på terminen och det nya året. Jag känner mig mycket mjukare i kroppen och lugnare nu än innan jag kom hit. Alla förändringar händer gradvis för mig och ibland kan det vara svårt att sätta fingret på vad som hänt. Jag tar ibland en liten tankestund och sätter mig ner och funderar på hur det var innan jag började träna Zhineng Qigong och försöker sätta det i relation till hur det är i dag. Jag kan säga att hade jag inte tränat, så hade jag inte överlevt denna höst, det har varit en tuff höst med ägarbyte på jobbet osv. För bara några år sedan så hade jag en strikt regel, hade bestämt att jag för arbetets räkning bara kunde resa en gång i månaden. Jag har ett jobb som gör att jag måste resa en hel del och var tvungen att ha den här regeln. Om jag reste mer så blev jag söndrig både i kroppen, men även mentalt, vilket påverkade min effektivitet på jobbet. Jag blev ofta sjukskriven och fick gå och få massage, kiropraktor och allt möjligt. Den här hösten har jag rest en gång i veckan under ganska långa perioder och jag har fixat det! Det känns bra att kunna mäta mina förbättringar så konkret, att jag nu klarar så mycket mer. Tack till Qigongen för det!"

Lärare:

Patrik Rastija