LUQ 2 Stockholm [2007-12-01]

Höstterminens sista kurs i Stockholm, Lyft upp Qi 2, ägde rum första helgen i december. Att julen närmar sig märktes inte minst under rasterna då vi bjöds på både saffransbröd och pepparkakor dekorerade med Qigongmotiv som några deltagare hade bakat. Flera av kursdeltagarna hade rest långt för att kunna delta på kursen, från Lund, Åbo, Bollnäs, Linköping, Västerås för att nämna några orter. Förutom fördelen i att träna i ett starkt Qifält uttryckte många deltagare glädjen över att träffa sina Qigongvänner. Under en kurs i Lyft upp Qi 2 finns ganska mycket tid till träning och till att lite noggrannare korrigera rörelser. Genom att träna med bättre kvalitet kan vi få ut mer av träningen.

Kommentarer från deltagarna

Träningen och kursen

"Det har varit en mycket bra kurs med mycket träning. La Qi har känts väldigt effektiv denna gång. Jag har blivit varm ända upp till armbågarna. Värmen brukar bara sprida sig till händerna. I morse fick jag huvudvärk och funderade på att ta en migräntablett men jag gjorde inte det. Under eftermiddag hade värken försvunnit."

"Jag kommer från Lund och det har varit skönt att vara här. Jag tycker att hela jag har blivit bättre genom träningen. Det är intressant att gå kurser. I Stockholm finns väldigt bra träningsmöjligheter och jag är glad för er skull. Jag känner att min midja blivit rörligare, små förbättringar hela tiden."

"Jag kommer från Åbo och det har varit skönt att var här. Jag har fått mycket Qi och jag är tacksam för det."

"Det har varit en jättebra kurs. Jag är väldigt tacksam att jag hittade Qigongen."

"Det här var också min första Lyft Upp Qi 2 och jag har redan anmält mig till nästa kurs. Jag har lärt mig mycket nytt och jag har haft mycket att korrigera."

"Det har varit en bra kurs och jag har njutit hela tiden av träningen. Förut tyckte jag att det kändes lugnare att åka till en annan ort på kurs men nu tycker jag att jag kan uppnå samma lugn på hemmaplan trots många deadlines som väntar."

"Det har varit en bra helg och det har varit skönt att bli korrigerad. Jag har förslitningsskador bland annat i mina knän men de känns mycket trevligare efter en sån här kurs. Stockholm är en bra stad att bo i träningsmässigt. Man missar inte en tisdagsträning om man inte absolut måste."

"Det var ganska länge sedan jag tränade i grupp. Jag förväntade mig att bli trött men jag har varit pigg. Jag fick en jättelåsning i nacken och armen. Under hösten men eftersom jag lärt mig slappna av fick jag mycket bättre resultat av naprapatbehandlingen."

"Det här var min första Lyft Upp Qi 2 och jag känner mig trött men på ett behagligt sätt och jag vet att jag blir piggare imorgon. Jag har fått jättebra korrigeringar."

"Det var min första Lyft Upp Qi 2 och jag har lärt mig mycket nytt. Det känns att träningen gör nytta till både kropp och själ."

"Jag vill tacka för bra korrigeringar. Helgen har gett mig jättemycket. Jag har haft en tuff höst men en tonåring som haft problem i skolan. Jag har haft ett tryck över bröstet och negativa tankar hela hösten och haft svårt att komma ur det. Jag har varit fruktansvärt trött. Tack vare att jag haft min dagliga Qigongträning har jag ändå tagit mig fram. Kursen är ett oerhört lyft för mig och det har varit roligt att träffa Qigongkompisarna."

Träffa vänner

"Jag bor i Gävle och har ingen träningsgrupp att gå till. Det är skönt att gå kurser och bli korrigerad. Det är också roligt att träffa alla människor och att man hela tiden lär känna allt fler. Det är väldigt positivt."

"Det har varit en bra kurs. Jag kommer från Linköping och för mig är det viktigt att komma hit för att få inspiration och träffa alla."

"Jag kommer från Åbo och har tränat aktivt i fyra år. Jag går ganska många kurser och det är fascinerande att alla kurser är väldigt olika. Det är väldigt roligt att komma hit och träffa alla, se alla bekanta ansikten. Det är som en doft av sommaren. Jag tycker mycket om cirkelsamtalen. Dom ger mig mycket. Jag kan leva på de samtalen i flera dagar."

"Jag kommer från Finland och det är väldigt skönt att komma hit, träna och träffa alla Qigongkompisar. När jag började träna hade jag ganska mycket problem både fysiskt och mentalt som jag inte har idag tack vare Qigongen."

Cellgifter och utbrändhet

"Det har hänt jättemycket sen jag började träna så jag väljer att berätta ett axplock. Jag har kunnat sluta med mina cellgifter som jag tar mot en dödlig reumatisk sjukdom utan att bli sjuk. Jag har börjat jobba halvtid efter 3 års sjukskrivning. Jag är väldigt tacksam att jag började här. Jag hade gett upp hoppet."

Qigong i vardagen

"Det här var min första Lyft Upp Qi 2 och mentalt har jag mycket att jobba med. Jag försöker få in Qigongen mer och mer i min vardag, tänka mer på att slappna av och lära mig mer att hantera olika saker. Det är viktigt att lära sig tackla det man möter i vardagen på ett bra sätt så man inte behöver låsa in sig i ett rum för att kunna behålla lugnet. Sommarkursen gav mig mycket. Jag kan varmt rekommendera dem."

"Nuförtiden har jag ett litet barn hemma så i höst har jag inte kunnat gå så mycket kurser och inte tränat så mycket som jag gjorde förut. Då gäller det verkligen att få in Qigongen i vardagen, diska utifrån Qigongfilosofier. Igår kände jag mig lite låg och trött men jag lyckades bli av med tyngden i huvudet. Jag kan inte vara nog tacksam över att jag har Qigongen. Jätteroligt också att träffa alla Qigongare här. Tack för en bra kurs."

Lärare:

Lars Hagner