Lyft upp Qi Göteborg [2007-11-17]

På terminens sista grundkurs i Lyft upp Qi för Göteborg var övervägande delen deltagare repeterande, vilket medförde att de nya ägnades väldigt mycket uppmärksamhet och blev mer än väl omhändertagna av sina kurskamrater. De lärde sig övningarna mycket snabbt och det blev tid för mycket träning. Framåt lunch på lördagen kunde man skönja den välbekanta lystern i deltagarnas ansikten och helgen präglades av en mycket avslappnad, god och glad stämning. På söndagen konstaterade man att helgen hade gått väldigt fort. Det verkade också som att det gick upp ett ljus eller två eller som någon uttryckte det: "Just nu så förstår jag inte alls varför jag inte deltar på fler helgkurser."

Några röster från kursen

Föreläsning

"Inför denna helgkurs gick jag på föreläsningen och jag märker en stor skillnad. Denna gång ställde jag in mig redan på fredagen på att träna i helgen. Jag tycker att föreläsningen var väldigt bra och att helgen har varit mycket givande."

"Föreläsningen gav verkligen mer kött på benen – man tycker man hört allt förut – men den gav det där lilla extra."

Bättre balans

"Jag har lärt mig att stå bättre på denna kurs"

Avslappning

"Det är min första kurs och jag har svårt att tänka mig att det skulle vara den sista. Jag känner mig väldigt avslappnad."

"Jag har kunnat slappna av väldigt snabbt, det har jag svårt för annars, men här har det gått väldigt lätt."

Resultat efter träning av ZQ

"Sedan jag började med Zhineng Qigong har jag blivit bra i min höft, mina sömnproblem har försvunnit. Jag har fått så mycket hjälp och det har hänt så mycket att jag inte kan berätta allt här."

"Jag var så stel i min högra sida förut men har blivit mycket smidigare genom träningen. Förr kunde jag inte sätta på mig skorna, men det kan jag numera."

"Jag har muskelreumatism men om jag sköter min träning så känner jag inte av det."

"Jag är inte förkyld så ofta numera."

Korrigering av rörelser

"Det är alltid superbra att komma hit och repetera – denna gång har jag fått korrigeringar så att det verkligen hänt saker."

"Jag förstår nu hur bra det är att bli korrigerad och att jag behöver delta mer på kurserna."

Förbättrad träning

"Denna helgkurs har varit jättebra för mig för det har varit så mycket träning – jag har också kunnat träna själv, i smyg, mycket mer. T.ex. när läraren pratat, så har jag kunnat ta tillfället i akt att träna då också. För mig personligen så har denna kurs varit jättebra och det har hänt en massa saker."

Lärare:

Elisabeth Öberg