Lyft upp Qi Stjördal [2007-11-10]

För första gången arrangerades en kurs i Norska Stjördal, tre mil utanför Trondheim. Förväntansfullt och entusiastiskt tog deltagarna sig an uppgiften att lära sig övningarna som ingår i grundkursen. Samtidigt föll vinterns första snö utanför dörren och landskapet kläddes i vinterskrud. Stämningen var på topp och "tiden bara försvann som den brukar när man har trevligt", som någon uttryckte det. En annan sa att hon "inte hade ångrat en sekund av kursen". Spännande, tyckte några andra och funderar redan på att gå sommarkurs. Redan i veckan möter många upp för att träna tillsammans i en nystartad träningsgrupp, så att inte kunskaperna faller i glömska.

LUQ, Stjördal HT 2007

Några röster från kursen:

Stå still

Jag är lite överraskad, jag brukar inte klara av att stå mer än två minuter på samma plats. Faktum är att jag klarat av att fokusera ordentligt och det har inte varit några problem att stå i tio minuter, jag har inte heller ont i ryggen eller axlarna och det brukar jag ha.

Lugn och avslappnad

"Jag märker att jag blivit lugnare under kursen och det är verkligen bra".

"Jag har blivit väldigt avslappnad och har inte tänkt på mitt arbete under hela tiden och det är väldigt bra. Tankarna är som regel fyllda med jobb under helgerna. Jag kände en stark värme vid La Qi".

"Under kursen har jag blivit avslappnad, så som man borde vara".

"Igår kväll var jag väldigt avslappnad, så avslappnad har jag inte varit de senaste tio åren. Sov också gott inatt".

Mjukare

"Jag känner att jag har blivit mjukare bara av att vara här, ännu mjukare än tidigare".

"Jag kan sätta ihop mina fötter idag vilket jag inte kunde på lördagen. Jag kan också sträcka ut armen helt och det gick inte heller förut".

"Jag har använt många muskler som jag inte visste att jag hade och tycker att jag har blivit mjukare under helgen, kan sträcka ut mer".

Qifältet

"Jag kände av Qifältet redan när jag närmade mig Stjördal. Det har varit fantastiskt och en väldigt trevlig helg, tack".

"Jag har känt att det har varit ett väldigt starkt Qifält här".

"Vid Qiregleringen igår blev jag varm i hela kroppen, det strömmade ut i armen och det gjorde att tårarna började rinna. Vid Qiregleringen idag kändes det som om en pendel slog fram och tillbaka mellan skulderbladen, men det gjorde inte ont".

Nacke, axlar

"Jag kände av nacke och axlar första dagen, det strålade upp i huvudet, men när jag kom hem så föll allt på plats. Jag hade en väldigt fin kväll, lugn och avslappnad. När jag gick och la mig kände jag mig helt tom i huvudet och det var väldigt behagligt. Jag känner mig också mycket mjukare i kroppen".

"Jag hade ont i axlarna igår men det har släppt idag. Det har varit väldigt trevligt".

Halsont och hosta

"När jag kom hit igår hade jag ont i halsen men det försvann, så det känns bra".

"Den här träningen måste vara bra för igår var det många i den här träningsgruppen som hostade men idag är det ingen som hostar, så Qigongen verkar vara bra för många saker".

Lärare:

Kate Ohlsson