Shenxin Qigong Mariehamn [2007-11-17]

Många av dem som gått Shenxin Qigong i Mariehamn tidigare valde att repetera kursen denna gång. De fick repetition, en hel del korrigeringar och mycket Qi. Några personer fick påtagliga resultat under kursen. Flera personer fick nya insikter om träningen och en mer avslappnad inställning till Qigong. Under lektionstid var aktiviteten koncentrerad och på rasterna ökade ljudnivån mycket snabbt når deltagarna diskuterade med varandra.

Nedan följer några kommentarer från deltagarna.

Ryggskott

"Jag har tidigare gått helgkurser i Shenxin Qigong och även vinterkursen, men kom ändå till kursen med stor nyfikenhet. På torsdagen innan kursen lyfte jag några tunga saker alldeles själv och fick ett riktigt ryggskott. Jag fick ha kryckor för att kunna ta mig fram. Det var nästan kul att få ryggskott så kort tid innan kursen. Jag var mycket nyfiken på om jag skulle kunna bli av med det under helgen. Jag hoppades, men var tveksam. När jag kom till kursen klockan 9 i morse undrade jag om jag skulle komma med händerna ner i golvet före klockan 15, men det gick redan klockan 11.30! Så här bra har jag aldrig blivit så snabbt!"

Pigg

"Jag har också blivit av med ryggont på en Shenxin kurs i Stockholm för ett tag sedan. Min kiropraktor sade att jag absolut inte fick åka på kurs, men jag gjorde det ändå och blev mycket bättre efter bara någon timme. Igår var jag riktigt pigg efter en dag med träning så jag tränade Shenxin hemma och sov gott under natten."

Träning av Shenxin i Mariehamn (Åland) 2007

Avslappnad och koncentrerad

"Det här är min tredje Shenxin-kurs och den är gången har jag fått flera aha-upplevelser. Jag har fått många bra korrigeringar och det känns som om varje sådan korrigering gör att jag förbättrar mig några steg. Det kändes så otroligt häftigt när avslappningen kom och jag med minsta möjliga muskelspänning bara kunde följa med i flytet. Under den sista träningen hade jag en koncecntration som kändes i hela skallen och var mycket intensiv. Den träningen var väldigt kraftfull. Det ger mig jättemycket att träna Shenixin Qigong."

Minskad svank

"Jag kämpar med att kunna slappna av i rörelserna. Idag kändes svanken bättre än när jag kom till kursen, midjan kom mera bakåt."

Djupare avslappning

"Fastän jag gått på vinterkursen har jag under den här kursen kunnat slappna av djupare än jag klarat förut. Det var oväntat och roligt."

En trevlig extra bonus

"Jag fick hjälp med min migrän under min första Shenxin kurs, och det förvånade mig. Jag tränar Lyft upp Qi och tycker det är bra. Shenxin Qigong känns som en mycket trevlig extra bonus."

Tinnitus och ny inställning

"Jag gick min första kurs för ett år sedan och har tränat någorlunda regelbundet sedan dess. Jag har inte tränat riktigt bra och inte varit så koncentrerad eller entusiastisk till träningen. Under det året har jag dock haft mindre besvär av min tinnitus. Under detta veckoslut har jag börjat förstå och känna av Qifältet och även funderat lite över min attityd till avslappningen. Om jag har fått goda resultat utan att riktigt anstränga mig borde jag kunna få ännu bättre resultat om jag går in för det. Jag borde dessutom kunna njuta mer av processen."

Uppiggande

"Jag älskar Qigong i alla former och Shenxin Qigong känns uppiggande."

Som en ny metod

"Jag tycker att jag får mer ut av Lyft upp Qi när jag tränar Shenxin Qigong. Under den här kursen känns det dock som om jag lärt mig en ny metod eftersom jag fick några bra korrigeringar."

Utbränd

"Jag har varit utbränd en längre tid, men nu är det på väg att normaliseras. Trenden är uppåt i stort fastän jag blir lite deppig emellanåt. Jag är nöjd."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen