Lyft upp Qi Stockholm [2007-11-10]

Terminens sista grundkurs i Stockholm bjöd på mycket träning och även intressanta föreläsningar om Qigong och hur vi påverkas av våra tankar. De nya deltagarna var ganska många och mycket intresserade av att lära sig, den för dom, nya självträningskonsten. En av de nya deltagarna bestämde sig för att prova Zhineng Qigong efter att han sett vår uppvisning på Östasiatiska museet i höstas och där slagits av hur vacker träningen är.

Liksom på alla våra kurser var det flera studenter som repeterade. Trots att man kan rörelserna och kanske har tränat i många år så är träning i det starka Qifält som finns på våra kurser det snabbaste sättet att få resultat. Att repetera kursen är också bra för att få rörelserna korrigerade men inte minst för att kunna hjälpa och inspirerar de nya deltagarna till fortsatt träning.

Ur deltagarnas kommentarer:

Ärrvävnad

"Jag har tränat i ca 6 månader och har på den korta tiden fått otroligt fantastiska resultat. Igår visade jag min mamma ett ärr som jag haft i 46 år efter en brännskada. Det hade nästan helt försvunnit och färg och texturen på det som återstod hade förändrats."

Spännande

"Jag tror att det här är bra för mig. Det känns spännande."

Medicin och smärtfri

"Jag har tränat nästan varje dag sedan jag gick min första grundkurs 1999. Dom smärtorna jag hade när jag började har försvunnit och dom medicinerna jag tog behöver jag inte längre använda."

Allergier, hudutslag

"När jag började träna för 6 år sedan hade jag svåra allergier, gluten intolerans, dåligt immunförsvar och ofta jobbiga förkylningar. Nu äter jag det mesta, har inga allergier eller jobbiga förkylningar längre. Förut hade jag mycket smärtsamma hudutslag som täckte hela min överkropp. Dom försvann helt på förra årets sommarkurs."

Gladare

"Jag har blivit mycket gladare och trevligare av att träna Qigong. Även kroppen har blivit mjukare och trevligare. Jag vill säga grattis till dom som hittat hit."

Bättre i allt

"Jag har blivit bättre i allt sen jag började träna. Bättre syn, bättre balans m.m. När jag började kunde jag knappt gå genom rummet och doktorn sa att jag inte kunde bli bättre men det har jag blivit ändå."

Avslappning

"Jag har tränat varje dag i fyra år. Jag känner mig mycket mer avslappnad. Det känns som jag renar kroppen när jag tränar Qigong."

Energi

"Helgen har varit en energikick. I november är det vanligtvis grått och tråkigt så det är skönt att vara här. Jag har blivit mycket mjukare i kroppen."

"Jag kom för att få inspiration. Under kursen har jag fått mer harmoni och energi."

Intressant

"Det har varit en intressant kurs. Jag har märkt att jag är ganska stel i kroppen. Jag ska försöka gå på gruppträningen."

"Jag är också nybörjare. Det har varit intressant och givande."

Nyfikenhet

"Jag kom hit av allmän nyfikenhet. Det känns som det händer någonting."

"Jag är väldigt nöjd. Har länge velat undersöka vad Qigong och Qi är för något. Nackspärren som jag hade i lördags försvann på kursen."

"Jag har tränat ett par år och jag började direkt med en sommarkurs. Det var en bra start. Jag hade inga direkta problem när jag började utan var mest nyfiken. Då som nu har jag många järn i elden men skillnaden är att jag nu har mycket bättre kontroll, kan styra och bromsa mycket mer själv. Jag har lättare att följa med i mitt eget liv."

Mentala förbättringar

"Jag har tränat i tre år. För mig är Qigongen en bas, framför allt mentalt. Jag har blivit mycket lugnare och ser klarare på saker. Det gör också att jag sparar en massa tid genom att inte virra omkring lika mycket. Fysiskt har jag också blivit mycket bättre i mina leder. Det är lättare att klara fysiska smärtor om man är lugn i sinnet. Grattis till alla ni nya som hittat hit."

Rygg och ben

"Det här är min andra helgkurs. Jag har fått positiva resultat av träningen. Mina problem med rygg och ben är i stort sett helt borta."

Skönhet i övningen

"Jag såg någon träna Lyft upp Qi i höstas och greps av skönheten i övningen. Jag vill få mer frid i kropp och själ."

Stöd i vardagen

"Jag åker hit från Linköping för att vara med på kursen och få inspiration. Träningen är för mig ett stöd i vardagen som annars ibland kan vara lite stressig."

Lärare:

Lars Hagner