Lyft upp Qi Köpenhamn [2007-10-27]

Så har kurs nummer två gått av stapeln i Danmark, närmare bestämt i Köpenhamn. Flera av de som gick förra kursen hade inspirerat nya att komma på denna kurs, så vi var en blandning av nya och gamla Qigong utövare. Atmosfären under helgen har varit mycket god.

Kommentarer från några deltagare:

God stämning

"Jag har njutit av att vara med på denna kurs. Det passar bra till mitt sinne att få lära sig en så här övning. Jag ska göra mitt bästa fram tills nästa kurs här i Köpenhamn"

"Det har varit en härlig känsla och ett stort lugn på kursen"

"Jag är så glad för den här kursen. Det har varit en härlig atmosfär och en fantastisk känsla i kroppen"

"Jag är glad att jag fann den här kursen. Jag har känt mig väldigt välkommen och jag vill ge Qigongen chansen"

Mindre smärta och mindre stress

"Jag är förvånad av hur mycket jag har fått ut av den här helgen, det är som en helt ny värld. Igår så hade jag så ont i överarmen men idag så är smärtan helt väck"

"Vilka underbara människor från Finland, Sverige, Norge och Danmark som har varit med på den här kursen. Igår hade jag så ont i ryggen att det var som kramp på det ställe där jag har problem. Idag har det inte känts alls så mycket. Jag tror att Qigongen kommer att vara bra mot min stress och för att kunna ta det lugnare"

"Att något så enkelt kan vara så fantastiskt. Innan kursen kände jag mig stressad och tänkte att det här blir en lång helg, men det känns som att allt bara har flutit på"

Energi och Qifältet

"Det har varit en stor upplevelse av energi, som en genomströmning i hela kroppen. Jag har fått en bättre kroppsuppfattning och det är härligt att träna tillsammans med andra"

"Jättekul att gå kurs igen. Jag har tränat hemma och nu är det så bra att bli korrigerad. Det blir en helt annan koncentration när vi är många som tränar tillsammans. Jag är gravid och har varit otroligt trött de senaste 5 veckorna och har bara velat sova dygnet runt. Igår kände jag att jag var riktigt pigg en stund och i morse kändes det nästan som att jag var tillbaka till mitt gamla jag"

"Jag är begeistrad av Qigongen. Det ger mer energi när vi är många somt tränar tillsammans"

Bättre kroppshållning

"Även fast jag gått så många kurser så är den ena kursen inte den andra lik. Jag står så mycket bättre den här kursen på mina ben. Mitt operationsärr känns mycket bättre invändigt"

Lärare:

Fatima Ringvall