Lyft upp Qi Borgå [2007-11-10]

Regnet smattrade mot fönstret och vinden ven kring knutarna på Borgå Folkakademi där en liten tapper skara hade tagit sig från när och fjärran för att delta i helgens kurs i Lyft upp Qi. Inne i träningssalen var det dock varmt och gott, med ljusa miner och mycket skratt. Deltagarna var i alla åldrar, ett par yngre deltagare hade hittat dit med sina mammor. Alla visade stort engagemang genom att hjälpa varandra att lära sig rörelserna, men också genom att oombett hjälpa till med praktiska saker såsom tekokning och uppstädning efter kursen. En av de yngre deltagare sa att hon känt sig som en elefant när hon skulle lära sig rörelserna, men en lycklig sådan.

Ur deltagarnas kommentarer:

Domningar, värk

"Jag har också haft problem med domningar och värk i höger arm. Jag har lite domningar kvar ibland men med Qigongträning har värken helt försvunnit."

Sömnproblem

"Jag gick min första kurs för en månad sen. Jag har sömnproblem där jag vaknar tidigt vaje morgon och kan inte somna om. Men nu har jag ställt mig och tränat då istället och det har kompenserat sömnförlusten."

Stamning

"Efter den första grundkursen som vi gick fick min dotter ett otroligt resultat. Hon är stammare och efter två dagar var det som volymknappen på henne hade skruvats upp, hon talade högt och ljudligt. Det är ett lyckokast att vi hittade det här. Inte ens en helg på läger för stammare har kunnat åstadkomma sådan här märkbar förändring."

Axeln ur led

"En morgon vaknade jag att axeln var ur led och jag gjorde Qigong och axeln rullade tillbaka."

Ryggvärk

"Jag har haft ryggproblem och lidigt av att vara en så kallad duktig flicka. Efter första kursen i mars fick jag en positiv känsla, den gav mig mera energi och ryggsmärtan började klinga av. Qigongen har redan gett mig mycket. Jag har inte haft ont i ryggen sedan vårvintern säkert på grund av många saker som akupunktur, men också qigongträningen."

Energi

"Det har varit ljuvligt denna helg, jag känner hur energin flödar runt i kroppen."

Lärare:

Camilla Heidenberg