Lyft upp Qi Bergen [2007-11-03]

Bergen liksom Kvinnherad ligger på Norges västkust. Det är fjordar och vattendrag i mängd, hav och inte mindre än 7 st fjäll. Slingrande vägar och hus som klänger sig fast på branter och sluttningar, ibland på ett nästan hårresande sätt. En omgivning som stimulerar öga och hjärna. Även här gick inlärningen väldigt snabbt och det blev mycket tid för träning. Kursen hölls på en skola i Sandsli vars fina lokaler bidrog till en ledig och avslappnad stämning. De repeterande talade om hur trevligt det är att vara på kurserna då det alltid blir en så härlig stämning. Likväl som man talade om de fördelar som kommer efter kurs med så många timmar i ett starkt Qi-fält. En deltagare visste genom erfarenhet att han nu skulle komma lättare ur sängen på mornarna i flera veckor efter kursen.

Genom åren har många deltagare uppnått förbättringar och fått hjälp med diverse problem, men denna gång så poängterade de flesta den mentala vinsten;Att man inte väntat sig den och hur det numera blir allt viktigare därför att förmåga att hantera stress och att bevara lugnet påverkat livet så mycket till det bättre.

Bergen HQU nov 07

Några röster från kursen

"Det bästa resultatet för mig är att jag sover mycket bättre nu för tiden. Jag ligger inte och kastar mig fram och tillbaka i sängen utan somnar med en gång."

"Jag var väldigt styv i kroppen när jag kom till kursen men spänningarna löste upp sig väldigt fort."

"Jag har känt att det varit mycket mer tryck, jag började känna Qi även när vi inte tränade Lyft upp Qi och det var stort."

"Jag är ny och detta är första gången jag tränat Qigong ordentligt och det har varit oerhört positivt."

"När jag kom till kursen var jag väldigt okoncentrerad, men det är bättre nu."

Lärare:

Elisabeth Öberg