Lyft upp Qi Kungsbacka [2007-10-27]

Ett härligt gäng med entusiastiska Qigongare hade tagit sig till helgens kurs i Kungsbacka för att få vara med i Qifältet och träna. Några av de deltagande kom från trakten och passade på att repetera kursen på hemmaplan, medan andra hade rest "ända" från Göteborg (tre mil) för att få vara med. En reflektion som många hade gjort, var att det ger så mycket mer att få träna i Qifältet, jämfört med att träna ensam hemma.

LUQ Kungsbacka HT 2007

Några röster från kursen

Sömn och avslappning

Jag märker att jag blir mer avslappnad av träningen, sover bättre och mindre.

Jag har tränat nästan varje kväll och fått rätt så ont i huvudet efteråt, men det har inte varit någon obehaglig smärta, jag har trots det sovit mycket bättre än vad jag brukar.

Mjukare i kroppen

Det känns mycket, mycket bra att träna LUQ, jag har blivit mjukare i kroppen och jag har blivit bättre i ryggen.

Jag är jätteglad att jag har varit här den här helgen. Efter helgen känner jag mig mjukare uppe i ryggen även om det bråkar lite längre ner.

Arbetsförmåga

Stadigt har jag blivit bättre o bättre. Tidigare hade jag alltid mycket att berätta efter varje kurs, det här och det här har hänt, men nu börjar jag bli så bra så nu märker jag inte så mycket längre. Nu är det på ett annat plan. Jag är tillbaka på mitt gamla jobb, jobbar halvtid och ser hur det hela tiden går bättre och bättre. Jag arbetar tjugo timmar i veckan men har det väldigt fritt, så jag jobbar på och när jag har gjort mina tjugo timmar så tar jag helg. Nu har det kommit dit att jag tar helg när det är onsdag. Det är väl snart så, till våren, att jag går upp till 75% med hjälp av försäkringskassan. Det känns väldigt bra, man har kämpat under lång tid att komma tillbaka till jobbet.

Förkylning - hjälpa andra

Mitt barn tycker det är kul och mysigt när jag tränar Qigong. Sist när han var förkyld tränade jag bredvid honom när han låg i sängen och mös. Dagen efter var han frisk Vi är sällan eller nästan aldrig förkylda nu för tiden.

Diskbrock, värk i händer och leder

Jag har problem med nacke, rygg, värk i händer och leder. Idag känner jag mig allmänt trött, har blivit varm i händerna. Jag har också ett diskbrock så jag är bedövad här på benet och där har det känts som om det runnit varmt vatten från och till under dagen.

Knä

Jag har haft ont i ett knä en tid och det har känts som om det har börjat röra på sig lite grann

Lärare:

Kate Ohlsson