Lyft upp Qi Kvinnherad [2007-10-20]

Kvinnherad ligger på fastlandet vid havet omgärdat av fjordar. Det är kust, öar och hav som möter bråddjupa fjordar, snöklädda fjäll som tornar upp sig, gröna låglänta dalar med vackra stränder, karga klippor och bergssidor som stupar flera hundra meter ned i vattendjupet. Så dramatiskt och så oändligt vackert. Mellan de olika orterna är det ofta flera mil, de smala vägarna slingrar sig upp och ned i landskapet, man vet inte vad som väntar bakom nästa krök - och man är helt beroende av färjor för att ta sig ut och fram. Men trots av- och naturliga motstånd så kom deltagare från flertalet orter i Kvinnherad liksom några som tillbringat flera timmar med att ta sig från Bergen för att vara med i Qi-fältet på helgkursen i Löfallstrand. De nya deltagarna fick god hjälp av sina repeterande medkursare. Inlärningen var intensiv och man lärde sig snabbt. Om det var en dramatisk natur utanför så var det i gengäld en mycket lugn och avslappnad stämning på kursen. Flera av de repeterande deltagarna poängterade fördelen med att bli korrigerade och genom det känna utveckling i - och även få bättre resultat på den fortsatta -träningen.

Kvinnherad HQU oct 07

Några röster från kursen

"Jag känner mig väldigt avslappnad idag. Zhineng Qigong hjälper mig att tackla min sjukdom, träningen gjorde att jag fick energi så jag kunde börja arbeta igen. Jag har varit med i helgen för att bygga upp mig."

"Träningen gör mig mjuk i kroppen och den är ett dagligt behov. Träningen hjälper mig att mentalt klara av min dotters sjukdom. Den ger fysiskt och psykiskt styrka till oss båda."

"Jag behövde denna kurs, jag har fått mer energi."

"Träning ger en mjuk och skön kropp och mental balans."

Ägna sig åt sig själv

"Det har varit så skönt att få ta tid till sin egen hälsa och välmående. Det har varit ett fint upplägg på kursen, bra instruktioner och jag är förnöjd."

Hållning, andning och sömn

"Min hållning och andning har blivit bättre under kursen. Igår var jag jättetrött och jag sov som en stock inatt, det är positivt för normalt har jag sömnsvårigheter."

Lärare:

Elisabeth Öberg