Shenxin Qigong Stockholm [2007-10-20]

Allt flera personer har börjat träna Shenxin Qigong i Stockholm, där det även finns en träningsgrupp för Shenxin Qigong. Deltagarna upplevde både Shenxin Qigong och Ormarm som kraftfulla övningar. Flera personer fick en känsla av Qi och förbättringar under kursen. Att deltagarna kände sig pigga och alerta märktes inte minst på rasterna då ljudnivån ökade markant.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer.

Mår bra

"Flera blockeringar i min kropp släppte under kursen. Jag har inga smärtor, är pigg och glad och mår riktigt bra."

Koncentration

"Berättelsen från Kina fick mig att tänka mer på koncentrationen. Jag brukar ha svårt för att koncentrera mig, men efter berättelsen gick det mycket bättre."

Familj och tålamod

"Jag blev också inspirerad av berättelsen. Jag tränar Qigong även för min familj. När jag tränar Qigong blir jag bättre på att ta hand om mina hundar och får mycket större tålamod med min sambo."

Träning av Qigongövningen Ormarm i Stockholm 200710

Mentala problem

"Shenxin Qigong är mycket bra för mig eftersom det hjälper mig att hantera mina mentala problem."

Hantera livet

"Qigong, och inte minst Shenxin Qigong, hjälper mig mycket. Jag har ett hektiskt liv och kan hantera det mycket bättre tack vare Qigongen. På den här kursen har det pulserat i kroppen, särskilt i fingrarna."

Huvudvärk och känsla av Qi

"När jag kom till kursen mådde jag riktigt dåligt, jag hade huvudvärk. Plötsligt, ungefär kl 15 på eftermiddagen försvann huvudvärken. Den andra dagen blev mycket bättre än den första. Jag har känt Qi på den här kursen. När vi öppnade och stängde kändes det i och mellan fingrarna."

Många trevliga samtal

"Det känns mycket trevligt att samtala med så pass många öppna personer. Man märker att många av de som är här tänker på vad som är viktigt och vill förbättra sin livskvalitet."

Lugn och samlad

"Precis som när jag tränar Lyft upp Qi känner jag mig lugn och samlad av Shenxin Qigong. Det har också varit fascinerande att få träna så mycket på cirkelrörelser, så det ser jag fram emot att fortsätta med."

Mår bra mentalt

"Jag har gått Shenxin-kursen en gång tidigare och kände omedelbart att jag mådde väldigt bra mentalt av den. Så jag har tränat övningen flitigt sedan dess."

Syn, energi, ärr och bättre på att träna

"Jag har tränat Shenxin ett tag och vill berätta om två saker jag fått från övningen. Efter att jag tränat Shenxin Qigong blir det mycket enklare att träna Lyft upp Qi. Övningen går helt av sig självt. Jag kunde läsa i elljus för första gången sedan jag var 20 år efter att ha tränat Shenxin på vinterkursen. På senare tid har jag haft en infektion som har gjort mig mycket trött. Under helgen fick jag energin tillbaka och dessutom har några ärrvävnader börjat försvinna."

Mycket Qi

"Jag har tränat Lyft upp Qi sedan 1998 och var med här eftersom så många berättat att jag bara 'måste' testa Shenxin. Jag är mycket positivt överraskad. Träningen känns mycket kraftfull. Det har hänt flera saker i ryggen och underlivet. Nu efter kursen har all smärta släppt. Faktiskt blev jag till och med 'hög på Qi' under den andra dagen; det har aldrig hänt mig förut. Det märks också på den andra deltagarna att de är mycket uppåt."

Förkylning släppte

"I torsdags blev jag dunderförkyld. Jag tänkte att det skulle bli mycket svårt att klara av kursen, men det har gått bra. Jag blir mycket varm av träningen och förkylningen har släppt."

Står stadigt

"Jag har alltid känt att jag står och vinglar när jag skall träna Qigong. Men på den här kursen har jag lärt mig att stå bättre. Jag har fått bättre balans och det känns som om jag har en kraftfull pelare inuti kroppen."

Pigg och stark

"När jag tränar Shenxin Qigong känner jag mig pigg och stark."

Pigg och varm på vintern

"Jag tycker särskilt om att träna Shenxin Qigong på vintern eftersom jag blir pigg och varm av den."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen