Lyft upp Qi Nybro [2007-10-13]

För sjunde hösten i rad arrangerades en kurs i Lyft upp qi i Nybro och Kalmar. Denna helg fylldes Pelarsalen i Nybro Folkets hus med nästan lika många nybörjare som repeterande kursdeltagare. Alla var fokuserade på att lära sig och förfina de långsamma mjuka rörelserna i övningen, kursen präglades av en lugn och positiv atmosfär. Kursdeltagarna blev inspirerade till fortsatt träning och var glada över det faktum att det finns möjlighet till gruppträning varje vecka i både Nybro och Kalmar.

Ur deltagarnas kommentarer:

Reumatism

"Detta är min första qigongkurs, jag har reumatisk värk och kan inte röra mig som jag vill. De mjuka rörelserna passar mig, jag ska träna varje dag nu och se vad som händer. Kursen har varit mycket inspirerande."

Förbättrad läkeförmåga

"Jag skadade min hand och fick gå gipsad, jag kunde inte köra bil men fick skjuts till gruppträningarna varje vecka. Handen läkte så bra att läkarna var förvånade. För en tid sedan fick jag virus på balanssinnet, jag trodde det skulle bli svårt att träna men det har gått bra och jag blev frisk fortare än förväntat."

Nybro 071014

Gladare

"Jag har tränat i tre år och var i risigt skick när jag började. Jag tycker förändringen är stor sedan dess. Jag orkar mer, är gladare och har ett annat, mer positivt sätt att tänka. Något som min familj har lagt märke till. Jag tar mer ansvar för mitt liv."

Rörlighet

"Jag märker att träningen gjort mig rörligare, nu kan jag lägga händerna på fötterna det kunde jag inte innan. Det är roligt att märka hur man klarar av rörelserna på ett annat sätt nu, ett konkret sätt att mäta resultatet av träningen."

Stress, ökat lugn

"Jag började träna för 3 ½ år sedan, då var jag sjuk av stress. Jag minns att jag blev så arg och irriterad på min första kurs, för jag inte kunde komma ihåg rörelserna. Efter hand har jag lärt mig hur onödigt det är att bli irriterad och lärt mig att reagera annorlunda. Jag är en lugnare person nu och mår bättre än på tio år."

"Jag kom på föreläsning i fredags med en sprängande huvudvärk och en känsla av att jag inte har tid med det här! Jag var trött och sliten. Nu känner jag mig pigg som en lärka och inser hur bra jag mår att denna metod, nu ska jag träna regelbundet!"

Längtar efter träning

"Jag har tränat i några år nu och i somras provade jag att gå en sommarkurs, det var en fantastisk upplevelse. Jag har längtat efter denna kurshelg, jag njuter så av att träna!"

Få vara den man är

"Gruppträningarna är en sådan trygghet, faller man ifrån träningen ett tag kan man bara komma tillbaka och få stöd. Man känner sig välkommen och att man kan vara sig själv."

Lärare:

Lars Hagner