TuiNa , Wei Tuo Jin Stockholm [2007-10-04]

En grupp intresserade deltagare arbetade under 4 dagar med akupunkt TuiNa (som tillhör traditionell kinesisk medicin TKM) och Wei Tuo Jin, en traditionell Qigongmetod som ibland kallas Yi Jin Jing. De uppskattade att få lära sig om filosofin bakom och kände också att de fick en hel del information om Kinas kulturhistoria. Teorin varvades friskt med praktik, och deltagarna uppskattade både övningen på varandra samt att de snabbt kunde få effekter av både TuiNa och Wei Tuo Jin.

Nedan finns några av deltagarnas kommentarer:

Lugn och energisk

"Jag tyckte det var mycket intressant att lära sig om TuiNa, inte minst för att det känns bra att kunna göra något för andra. Min man var mycket stressad efter en vecka på jobbet, men han blev lugn när jag tryckte på honom hemma efter kursen. Wei Tuo Jin gav mycket energi. Jag städade hela köket igår, hade inte orkat fixa det på hela veckan."

Kraftfull träning, normala fotknölar och bättre hörsel

"Sedan jag började med Qigong innan sommaren har livet blivit roligare. Mina förstorade fotknölar har blivit normala och jag har lättare för att köpa skor. Jag studerar akupunktur i Irland på engelska och ville lära mig något om det på svenska också, plus att jag ville testa en annan metod. Det var roligt och jag fick en stark känsla av Qi. Vi behandlade bland annat öronen och jag har problem med ett öra. På kvällen efteråt hördes ljuden ovanligt starkt. När man tränar Wei Tuo Jin känns det verkligen att det är kraftfullt."

Lättare att hantera livet

"Jag har alltid mycket att göra och ett hektiskt liv. Det blir mycket lättare att hantera när jag tränar Qigong. Wei Tuo Jin känns mycket kraftfull."

Pigg

"Jag kände mig mycket pigg efter en dag med Wei Tuo Jin."

Starkare fysiskt och mentalt

"Jag har tränat Wei Tuo Jin ett tag och har märkt att jag har blivit mycket starkare. Det har också påverkat mig mentalt så att jag är mentalt starkare också."

Intressant filosofi och insikter

"Jag har tidigare provat Yoga men inte riktigt fått till det. Qigong passar mig bättre och jag har tränat varje dag sedan min första kurs. Jag har alltid tränat mycket fysiskt, men inte sedan jag började med Qigong. Trots detta har jag kunnat behålla min kondition. Jag känt mig nyfiken på filosofin och meridianer ett bra tag och det var främst därför jag gick TuiNa kursen. Det var mycket intressant och jag kände av många saker när vi tränade på varandra. Jag kunde inse vissa saker, inte bara höra om dem. Jag tycker om alla Qigong-övningar jag lärt mig, och nu tycker jag jättemycket om Wei Tuo Jin."

Att göra något själv

"Jag har haft psykiska problem efter en förlossning och då har Qigong känts bra eftersom jag med hjälp av Qigong kan göra något för mig själv."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen