Lyft upp Qi Bollnäs [2007-09-29]

I en begynnande höstskrud tog naturen runt den vackert belägna Bollnäs Folkhögskola emot oss helgen 29-30 september. Då arrangerade vi en grundkurs i Lyft Upp Qi där, en kurs där såväl veteraner som nybörjare fick ett par dagar i ett starkt Qifält. Viljan att slåss med sina ibland grava hälsoproblem var stor. Att få se så många dessutom göra det med ett glatt leende på läpparna och så nära till skratt kan verkligen vara upplyftande. Efter kursen ämnade de nya delta i den gruppträning vi sen länge arrangerar i Bollnäs för dem som gått kurs med oss.

Ur deltagarnas kommentarer:

Starkare

"Jag märker en skillnad nu mot innan jag började träna Qigong. Jag är både kroppsligt och mentalt starkare."

"Jag är jätte nöjd med helgen. I början när jag gick min första kurs så kändes mina armar som att de vägde 50 kg! Nu går det så mycket lättare. Det är så bra att få korrigering på rörelserna."

"Jag är starkare i mina axlar nu och mentalt så märker jag att det är enklare att studera nu och med en bättre koncentration."

"Jag vill rekommendera att åka på sommarkurs, det stärker tilliten för Qigongen. Jag håller på att få en inre styrka."

Stress

"Det har varit så stressigt på jobbet och det kändes som jag direkt höll på att gå in i väggen. Då plockade jag fram CD-skivan och ställde mig och tränade och blev genast lugnare. Jag känner att jag behöver Qigongen för att klara av jobbet nu i höst."

Astma och allergi, tålamod

"Det är verkligen värt att åka på sommarkurs då det ger så mycket. Jag har pga mitt jobb fått astma och allergier och ätit mediciner i många år. Efter årets sommarkurs så har jag varit medicin fri. Jag är lugnare och tålmodigare nu och står bättre ut med ungar och gamla föräldrar."

Godissug

"Det här är min första kurs. Jag har haft utmattningsdepression och wiplash. Jag ser Qigongen som ett sätt att varva ner och det känns helt underbart. Jag har varit en "chokladoman" så igår när jag åkte och handlade så tänkte jag som vanligt köpa en chokladkaka. Men jag var inte alls sugen så jag köpte ingen!"

Nacke och axlar

"Det har varit en bra kurs i helgen. Jag tränar mest hemma och märker att jag då lägger mig till med saker och därför är det så bra att gå kurs och få bli korrigerad i rörelserna. Jag är bättre i mina axlar och kroppen har liksom blivit segare, den fungerar helt enkelt bättre i vardagen."

"Jag repeterar kursen för att få mer säkerhet i att träna. Jag har problem med nacke och axlar och domnar ner i fingrarna. Nu är fingrarna jättevarma."

Mindre sömn

"Qigongen blir bara bättre och bättre och roligare och roligare. Det har tagit några år att få in Qigongen i livet och nu känner jag att den stadigt kommer att vara med mig. Varje helgkurs är guld värd och jag känner att jag fyller på med energi. Jag har väckarklockan ställd på 6.30 men vaknar nästan varje morgon 5.45 och då är det som gjort att stiga upp och träna. Jag sover mindre nu än tidigare och mår bra."

Qifältet

"Jag märker att ju bättre jag kan slappna av, desto mer får jag ut av Qi-fältet."

Erfarenhet

"Ju längre jag har tränat desto bättre är det att gå på helgkurs."

Lärare:

Lars Hagner