Lyft upp Qi Helsingborg [2007-09-22]

Det var ett varmt och soligt veckoslut när femton qigongstudenter mötte upp för att delta i höstens kurs i Lyft upp Qi i Helsingborg. Kursen hölls den här gången i Röda Korsets lokaler. Det var en god blandning av nybörjare och erfarna utövare, så nybörjarna hade ett bra stöd för att förbättra sina rörelser.

Zhineng Qigong i Helsingborg.

Deltagarnas berättelser bekräftade att Zhinenq Qigong är en bra träningsmetod för hälsan:

Jag har haft ischiasbesvär under några år. Redan i morse kunde jag känna att det gick lättare att komma ur sängen – och det var positivt.

Qigong träning gör att jag är mera fokuserad på det jag skall göra och framför allt jag sover gott.

Det är roligt att träna, det ger mig lugn i mitt stressade jobb. Det är något jag ser fram emot att göra, att träna och att känna balans i kroppen.

När jag är stressad räcker det ofta med att göra några enkla rörelser för att bli lugn.

Innan jag började träna qigong var jag ofta förkyld och under vintern rann näsan nästan alltid. Efter två eller tre månaders träning slutade det. Numera är jag väldigt sällan hemma på grund av halsont.

Jag har fått många fina resultat av att träna. Jag hade kronisk smärta i mina händer, jag kunde knappt hålla i en osthyvel. Jag hade också kroniska ryggsmärtor med krökt ryggrad. Efter att ha tränat i ett halvt år, var det bättre och jag hade inte mera problem av det.

Lärare:

Arne Nordgren