Lyft upp Qi Stockholm [2007-09-22]

Höstens första grundkurs i Lyft Upp Qi i Stockholm hade lockat många som gick kurs för första gången med oss. Många av dem hade kommit efter rekommendation från släkt och vänner. De nya fick som vanligt god hjälp av våra "veteraner", deras erfarenheter är på flera sätt till stor nytta för dem som just börjat att lära sig Zhineng Qigong. Flera av nybörjarna utryckte sin uppskattning för möjligheten att efter kursen kunna komma en kväll i veckan till vår träningsgrupp. Den är öppen för alla som gått kurs med oss.

Ur deltagarnas kommentarer:

Kursen i allmänhet

"Jag är en av de nya. Det har varit väldigt pedagogiskt, lätt att följa med. Det häftigaste har varit övningen Dra Qi. Det kändes som en magnet mellan händerna."

"Det är första gången jag är här. Jag var lite skeptisk i början men successivt har det vuxit och nu känns det riktigt bra. Mycket positivt! Kroppen känns mycket mer avslappnad. Jag känner ingenting i ryggen längre."

"Varje gång jag går en kurs är det något som händer. Även om det är jobbigt ibland att vara här så är det alltid något som händer efteråt, någon smärta som släpper."

"Det är min fjärde helgkurs. Det är helt fantastiskt! Ge träningen en chans så kommer det att ge resultat."

"Det här är min andra kurs och det händer saker hela tiden. Mina fötter gör inte ont längre, min armbåge har blivit bra. I allmänhet känner jag mig bättre och jag har fått en annan inställning till livet."

Qifältet

"Min astma och allergi har blivit bättre. När jag tränat i grupp känner jag mig lugnare, mer avslappnar och kroppen känns lättare."

"Jag tar varje chans jag får att träna i Qifältet. Det ger mycket mer än att träna själv. Det har varit successiva förbättringar men i januari hände något i midjan och jag gick ner 15 kilo i vikt på två månader utan att ändra kosten."

Sommarkursen

"För mig är det nödvändigt att gå sommarkurser. Jag har en jobbig bakgrund, mycket jobbiga mentala saker. En hel del har jag jobbat mig igenom. Jag känner mig mycket starkare. Jag är väldigt glad att jag hittade Qigongen för annars vet jag inte om jag levt idag."

"Jag började träna i maj och jag har varit på sommarkursen. Det var alldeles fantastiskt. Jag har en neurologisk sjukdom som ger mig smärtor I ben, axlar, rygg, fingrar, en massa olika problem men sen jag började träna här så har smärtorna försvunnit. När jag gick min första kurs och vaknade på söndagmorgonen så vaknade jag och kände mig hel. Den känslan har fortsatt så jag vaknar i stort sett varje morgon och känner mig hel. Det är alldeles fantastiskt."

"Jag började träna i november förra året och då åt jag ganska mycket mediciner och hade varit sjuskriven i 2.5 år. Nu efter sommarkursen i juni har jag dragit ner medicinen till hälften och cellgifterna en fjärdedel utan att symptomen har kommit tillbaka och jag ska försöka börja jobba om en månad. Mitt tips till er alla är att redan nu börja lägga undan pengar till sommarkursen för den är underbar och inspirerande. Man får träffa jätteunderbara människor som kämpar med sina grejor."

"Jag har tränat några år och jag började med att gå en sommarkurs. Efter några dagar upplevde jag känsla av Qi och sen dess är jag helt fast. Qigongen är ett fantastiskt verktyg att ta till i alla situationer."

"Först när jag gick en sommarkurs fastnade jag riktigt för Qigong. Jag hade ett förlamat knä som läkarna konstaterat inte kunde bli bättre. Men knäet blev ändå bra under sommarkursen. Både fysiskt och mentalt har jag blivit starkare"

"Jag har varit på en sommarkurs. Jag kan varmt rekommendera er att gå dit. Det går inte att beskriva med ord. Den måste upplevas."

Stress

"Qigongen är en del av mitt liv som jag inte vill vara. När jag började träna tyckte jag att mitt liv var ganska stressigt men när jag tittar på mitt liv idag så gör jag mer saker idag men jag känner mig inte stressad. Hade jag då haft den arbetsbördan som jag har idag hade det inte alls fungerat."

"Qigongen är en kompis, ett verktyg som man kan ha för att hantera vardagen. Det är bra att ha Qigong att falla tillbaka på."

"Jag har tränat några år och träningen förbättrar mitt fokus och min koncentration i mitt jobb som konstnär."

"Jag är ung och frisk men är ganska spänd i kroppen. Det håller på att bli bättre hela tiden. Jag känner att min kroppskontroll blir bättre hela tiden vilket är viktigt eftersom jag utbildar mig till sångerska."

Wiplash, bättre syn

"Jag deltog i det första projektet med astma och allergiföreningen men Qigongen tog inte bara hand om de problemen utan också min whiplashskada, bättre syn, rakare, rörligare. Det är ett redskap i vardagen."

Lärare:

Lars Hagner