Shenxin Qigong Bergen [2007-09-08]

De flesta av deltagarna på helgens Shenxin kurs i Bergen, Norge, repeterade kursen. De fick ändå tillfälle att dela med sig av sina kunskaper och träningserfarenheter till några nya deltagare. Att de gått kursen tidigare gjorde dem inte mindre aktiva och alla tyckte repetitionen var välbehövlig. De var mycket fokuserade på sin uppgift att förbättra sina rörelser och öka sina Shenxin- kunskaper. En gemensam reflektion från deltagarna var att de tyckte kursen hade präglats av ett lugn som de upplevde som behagligt.

Några röster från kursen

Problem i ögonen

"Under den här kursen har jag blivit betydligt bättre i mina ögon. De har kliat och runnit, tror att det är allergi, hoppas att det kommer att hålla i sig. Det har varit "käckt" att få vara här".

Dålig cirkulation

"Under kursen har det stuckit ganska mycket i min högra hand. Normalt så har jag inga problem med den, men har dålig cirkulation i alla fingrar så jag har väntat att något skall hända".

Nackproblem

"Jag har problem med nacken och fick en del reaktioner igår, den kändes som bly. Det gick över under natten och när jag vaknade var det borta och nacken kändes okey".

Bergen SxQ 0907

Rygg och axlar

"Jag har i många år jobbat med mina stela skuldror och en stel rygg. Det har blivit lite bättre under den här kursen, jag kände att något hände och ena skuldran blev mjukare".

"Jag är vanligtvis väldigt stel i axlar o rygg men under kursen så har jag inte haft så mycket smärta i kroppen".

Piggare

"Av Qigongträningen har jag fått lättare för att gå upp på morgonen, vilket gör att det finns tid över till att träna. Speciellt efter Shenxinkurserna har jag märkt att jag lättare kommer ur sängen, det är som tydligast 1-2 veckor efter kurs. Efter sista sommarkursen har det dock hållit i sig".

"Fast att jag kände mig väldigt trött under kursen igår så hade jag inga problem med att gå härifrån direkt till mitt arbete, det gick väldigt bra och jag vaknade dessutom pigg idag".

Lugnare

"Efter årets sommarkurs har jag varit väldigt avslappnad och stressat lite mindre. Jag märker det i vardagen och i mitt arbete med psykiskt handikappade barn. Jag känner att Qigongträningen ger väldigt mycket och att jag har mer energi idag. Jag tacklar varje dag bättre och det är väl ett av målen med träningen – inte sant? Tack för en väldigt fin kurs".

"Träningen gör att jag känner mig mer avslappnad i vardagen".

Repetera kurs - Korrigeringar

"Jag tycker att det är jättebra att få möjlighet till att fräscha upp rörelserna. Kursen har varit väldigt bra och jag har fått bra korrigeringar både av kursledare och av min träningskompis".

"Det var "dejligt" att få friska upp Shenxin. Jag kommer att träna den, känner att jag fysiskt behöver det. Det har varit en väldigt bra kurs – Tack".

"Det är alltid bra att repetera och oavsett hur många gånger man gått kurs är det alltid något man lär sig".

"Det är alltid mycket nyttigt att få repetera kurserna. Man har lagt sig till med vanor och gjort lite småfel och nu fått detaljer man inte hade med sig förra gången. Väldigt bra kurs – Tack".

"Det har varit bra att få korrigering på saker man lagt sig till med och min träningspartner har varit väldigt uppmärksam på det".

"Det har varit bra att få korrigering på rörelserna, antingen man inte fått med sig det tidigare eller om man har glömt. Det har varit en väldigt bra kurs".

Lärare:

Kate Ohlsson