Lyft upp Qi Ljungby [2007-09-08]

Höstvädret visade sig från sin bästa sida under terminens helgkurs i Lyft Upp Qi i Ljungby. Trots det valde ett antal både nya och mer erfarna deltagare att tillbringa helgen med att lära sig och träna Lyft Upp Qi. Flera deltagare hade rest ganska långt för att vara med i det starka Qifält som bildas på våra kurser. Som alltid kunde de studenter som varit med lite längre dela med sig av sina erfarenheter till de nyare deltagarna i syfte att hjälp och inspirera dem till att fortsätta träna. Efter bara två dagars träning upplevde flera deltagare att de fått resultat av träningen.

Nedan följer kommentarer från deltagarna:

Avslappning

"Jag är här för första gången och jag känner att jag fått hjälp med avslappning."

"Jag behöver bli mjukare och jag tycker det ser ljuvligt ut när ni tränar. Jag hoppas att jag också ska lära mig att så att det ser lika behagligt ut."

"Det är min första kurs. Jag tror att det kan vara bra mot stress och avslappning. Jag känner mig lite rörligare."

"Jag hoppas få behålla mjukheten och bli än mjukare upp i åren."

Repetera kurs

"Jag har gått en helgkurs förut men den här helgen har jag lärt mig mycket som jag missade under min första kurs."

Allergi, balans

"Jag tycker att min allergi har blivit bättre. Balansen har också blivit bättre."

Tinnitus, ryggvärk

"Jag har fått bra resultat, både fysiskt och mentalt, blivit av med bl.a. tinnitus och ryggvärk."

"Jag håller på mycket i trädgården. Tidigare var jag tvungen att gå till kiropraktor några gånger om året men det behöver jag inte längre."

Qi-reglering

"Ibland tar det emot att träna men jag tycker så mycket om Qi-regleringen. Så nu brukar jag motivera mig med att om jag tränar så får jag avsluta med Qi-reglering."

Migrän

"När jag gick min första kurs ville jag bara betala för en dag för att jag räknade med att få migrän, vilket jag brukade få när jag använder kroppen. Jag fick inte migrän på en hel vecka. Träningen har gett mig jättemycket. Migränen blir successivt bättre."

Stress, energi

"Jag behöver träningen för att komma ner i varv och stressa av."

"Jag gör av med alldeles för mycket energi så därför är jag här. Under helgen har jag känt hur jag fyllt på med mer energi. Under Qi-regleringen kände jag att det hände något och jag ville bara gapskratta. Jag har haft flera skrattanfall under helgen. Det verkar lovande. Denna träning tar hand både om kroppen och sinnet och ger även mer energi. Denna träning borde vara perfekt."

"Jag började träna på grund av utbrändhet och mådde inte så bra när jag började. Efter första kursen märkte jag inte så stor skillnad men efter andra helgkursen så svävade jag hem en bit ovanför marken. Efter det har det blivit bättre och bättre."

"Min mamma fick mig att komma hit och mammor har ju faktiskt rätt ganska ofta. Jag var jättestressad då. Kursen satte igång jättemycket. Det gjorde mig gladare. Det har blivit lättare att vända negativa tankar. Det är jättebra att fått ett redskap för att kunna hantera tankarna – vilket egentligen borde vara självklart att man kan."

"Jag hade gått in i väggen, hade stressproblem och ont i kroppen när jag började träna. När jag gick min första kurs var jag nyopererad och trodde inte att jag skulle kunna stå så länge. Men jag stod i 12 timmar. Den mentala biten är den som är så häftigt. Jag fick en aha-upplevelse på min första sommarkurs, att det är jag som bestämmer hur jag ska må. Om jag vet att jag är nervös och ska göra något som är jobbigt så tränar jag innan. Då blir jag lugn, pratar långsamt och tar till mig information på ett annat sätt. Det är ett fantastiskt redskap!"

"I somras var jag på sommarkursen. Det var en av de bästa sakerna jag gjort i hela mitt liv. Då förstod jag vad Qigong var på riktigt. Om jag håller uppe med träningen några dagar så saknar jag den direkt och märker att jag inte mår lika bra som när jag tränar. Jag tänker fortsätta träna i resten av mitt liv."

Lärare:

Angelica Berg