Lyft upp Qi Göteborg [2007-08-25]

Terminens första kurs för i Göteborg hölls tidigt – redan sista helgen i augusti – beroende på att det är inplanerat en helgkurs med NHR i slutet på september. Inlärningen gick smidigt då de nya var mycket fokuserade och alerta under kursen och det blev utrymme för en hel del träning under helgen. Deltagarna inspirerade varandra och de nya fick – som alltid - god hjälp av dem som repeterade.

Förbättring på föreläsning

En av de nya deltagarna som legat sjuk hela veckan och var tveksam inför helgen fick resultat redan efter föreläsningen, hon kände sig bättre och mycket piggare och "kom ut ur den bubbla" hon varit i hela veckan och deltog därefter i helgkursen. Som så ofta på våra kurser var det en inspirerande blandning av människor i alla åldrar som deltog och denna gång tog en deltagare med sig sin tonåriga dotter.

På cirkelsamtalen berättade deltagarna vad de upplevt, både under längre tids träning och under kursen och här kommer några axplock:

Gbg HQU 25 aug 2007

Träning före sista Qi-regleringen på söndagen

Sagt av nya deltagare:

"Jag jobbar inom vården och det var en arbetskamrat som anmälde mig till kursen och det ångrar jag inte."

"Det har varit en jättebra helg, jag har lärt mig jättemycket och vill forsätta. Jag spelar altfiol och jag blev väldigt pigg och fick en massa energi så jag gick och övade direkt efter kursen igår och det kändes jättebra i armarna."

"När vi gick in i näst sista sektionen så kände jag hur Qi flödade i hela kroppen när jag tryckte på punkterna och det var jättehärligt"

"Det känns bra det här och det har gett väldigt mycket effekt på mig under helgen."

"Jag har ganska stressigt jobb så det här måste var bra för mig och det har känts jättebra i helgen. Jag är glad och nöjd, tack så mycket."

Repeterande deltagare:

"Träningen i vardagen är det bästa, det blir en väldigt skön start på dagen mellan sängen och kaffet."

Ryggproblem och lugn

"Det har hänt så mycket på vägen, det är mycket värk som har försvunnit. Jag hade alltid ont i ryggen förut, men inte längre. Man får större tålamod, blir lugnare och stressar inte upp sig för mindre saker längre."

Balansproblem, Ork och energi

"Jag har fått jättemycket hjälp av träningen och tränar mig bättre och bättre hela tiden. Varje kurs är en kick, man får mer ork och energi och det fick jag denna gång också."

Utveckling i träningen

"Jag har haft en släkting med mig på kursen och korrigerat honom i rörelserna och genom det så såg jag hur långt jag själv har kommit, ibland tänker man inte på det."

Stress

"Jag bodde i en annan stad förut där jag gick en helgkurs för att jag hade haft en lång period med mycket stress. Jag fick jättemycket hjälp då, men så flyttade jag och kom av mig. Nu har jag haft en sådan period igen, där jag varit stressad väldigt länge, och vill därför komma igång med träningen igen eftersom jag vet vilken hjälp jag fick förra gången."

Musarm och lugn

"Jag började träna för att jag hade problem med armarna – musarm – och eftersom jag hade ont så ville jag testa det här. Hade jag inte haft ont så hade jag nog aldrig börjat med Qigong. Det blev bättre och jag har inte ont längre. Men under tiden så har jag också upptäckt att jag blivit mycket lugnare och inte blir uppstressad av det som händer runt omkring och det är en väldigt bra grej."

Musiker, hjälp att hantera livet och hitta tillbaka till sig själv

"Jag har jobbat som musiker i 30 år och det är en ganska stressig tillvaro. Träningen har hjälpt mig att hitta tillbaka till musiken, när det började bli slentrian och tråkigt att spela så hittade jag kärnan igen. Det har också hjälpt mig genom svåra tider i livet och det har hjälpt mig att hitta tillbaka till mig själv och att hitta min inre styrka. För varje gång man råkar ut för något sådant så djupnar insikten att detta är en bra teknik som håller."

Yngre och yngre

"Detta är en fantastisk metod på många vis. Bland annat för – liksom flera andra säger här – att man kommer tillbaka till sig själv. Jag håller på att bli gammal känner jag och tycker det är så härligt för min kropp har blivit mycket smidigare av detta, det är bra för gamla tanter som jag, jag blir yngre och yngre för var dag som går."

Lärare:

Elisabeth Öberg