LUQ 2 Stockholm [2007-05-26]

Vårens sista helgkurs i Stockholm var Lyft Upp Qi 2, vår fortsättning på grundkursen i Lyft Upp Qi. En rätt stor grupp valde, trots det fina vädret, att delta i kursen och det starka Qifältet. Många inser vikten av att med andras hjälp öka kvaliteten på sin träning. Vikten av att träna Qigong, även när vi inte gör våra övningar, betonades också på kursen.

Ur deltagarnas kommentarer:

Välmående, tankar

"Jag mår jättebra nu efter kursen och hade ett underbart flyt nu i träningen på eftermiddagen. Jag längtar till sommarkursen och att börja med Qigongen är bland det bästa jag gjort. Nu kan jag tänka på ett annat sätt och välja bort saker vänligt men bestämt. Jag behöver inte ta åt mig av andra människors negativa tänkande."

"Det har varit en fantastisk bra kurs och jag har fått mycket hjälp med mina rörelser i Lyft upp Qi. Jag har varit så otålig och vill att det ska hända mer saker med mig genom träningen så det är lätt att missa det som verkligen händer. Jag har blivit mycket lugnare. Jag har varit till sjukvården och tagit ett prov som jag tidigare har upplevt som otäckt. Nu gick det så bra att jag t.o.m. fick kommentarer från läkaren om att jag var så lugn och avslappnad. Har börjat tänka att man kan se saker på olika sätt, t.ex. när det gäller att jag är arbetslös nu. Att det inte bara är dåligt utan att det innebär att jag har en möjlighet att hinna göra saker som jag när jag jobbade inte skulle hinna, tex att gå ut och ta promenader."

"Jag vill tacka för en bra helgkurs. Det känns som en bra uppladdning inför min kommande förlossning. Jag brukar inte säga så mycket efter kurserna, det brukar bli för jobbigt för mig men nu vill jag berätta. Jag har blivit så himla mycket gladare av Qigongen. Är mer medveten om mig själv i vardagen och kan se att jag tidigare bombarderade och gjorde ner mig själv. Jag har betett mig mot mig själv som jag aldrig skulle göra mot någon annan. Jag har blivit snällare mot mig själv och det leder i förlängningen till att jag även blir snällare mot andra då jag inte är så snarstucken längre."

"Jag mår bara bättre och bättre för varje kurs"

Allergi

"Vi har massor av syrener hemma på vår gård och tidigare år så har jag fått hålla mig inomhus när de blommar. Nu kan jag till och med sniffa lite på dem och det är så underbart."

Knäskada

"Jag var tveksam att komma på kursen då jag skadat min menisk. Skadan gör bland annat att jag har svårt att gå i trappor. Idag kunde jag gå mer som vanligt igen i trappan här utanför."

Lärare:

Lars Hagner