Lyft upp Qi Nybro [2007-05-12]

En blandning av repeterande och nya deltagare samlades till vårens helgkurs i Nybro. De flesta kom från närområdet, men några var mer långväga deltagare från Gotland och Öland. Kursen hölls i en samlingssal nära Linnéasjön och Badhusparken, en plats uppskattad av både människor och djur vilket märktes tydligt av all fågelsång som ackompanjerade träningens ledord. De som provade "Lyft upp Qi" för första gången, lärde sig snabbt och helgen flöt fort men inte obemärkt förbi. Här följer några citat från deltagarna:

Hosta, astma, förkylning

"När jag hörde en annan deltagare berätta, kom jag själv på att jag blivit av med min hosta. Jag är lite astmatisk och brukar få besvärlig hosta när jag är förkyld. Jag har haft några förkylningar under året, men de har stannat vid snuva."

Smärta

"Detta är fjärde året jag tränar qigong, och det har hjälpt mig mycket. Jag har haft problem med smärtor i ansiktet, idag är de helt borta."

Stress, trygghet

"Qigongen är en trygghet för mig, något att ta till. Jag stressar av här."

Nybro 070513

Glädje

"Jag har tränat i 2,5 år och var i riktigt dåligt skick när jag började, livsglädjen var borta jag var helt slut. Efter min första kurs kände jag inte så stor skillnad, men efter den andra var jag helt salig. Jag minns hur jag la mig på sängen och bara var lycklig."

Fibromyalgi, stress

"Jag lider av Fibromyalgi, stress mm. Jag har provat en del annat, Yoga, avslappningsband mm. Så såg jag en affisch om denna kurs och tänkte att det kanske skulle passa mig. Kursen har varit bra, jag vill fortsätta."

Lugn

"För mig är det lugnet jag får som lockar, och träningen har blivit ett behov."

Wiplash, ryggskott, onda axlar

"Träningen hjälper mig att förebygga skador. Jag har ett fysiskt yrke med högt tempo. När jag slarvar med träningen börjar problem dyka upp såsom ryggskott, ont i axlarna mm. När jag tränar regelbundet har jag inte dessa problem. När jag började träna hade jag en Whiplash-skada, den blev jag av med nästan med det samma."

Välmående

"Jag förstår inte hur den här träningen fungerar, men jag bryr mig inte om det. Jag tränar och märker att jag mår bra av det."

Lärare:

Lars Hagner