Lyft upp Qi Stockholm [2007-05-05]

I ett Stockholm med vårsol och friska vårvindar valde ett antal nybörjare att tillsammans med flera repeterande att ägna helgen 5-6 maj åt en grundkurs i Lyft Upp Qi. För en del av nybörjarna blev det en överraskning att övningarna och det starka Qifältet kan ha en så påtaglig effekt. Med de repeterandes hjälp lärde de nya sig rörelserna snabbt så att utrymme för en hel del träning fanns.

Ur deltagarnas kommentarer:

Smärta

"Det här är min tredje helgkurs. När jag gick min första grundkurs hade jag haft smärta i nacken i ett år efter en olycka. Jag gick hos läkare och sjukgymnaster och fick olika behandlingar mot smärta. Qigongen är den bästa träning jag fått. Redan efter en helgkurs var nacken mycket bättre och läkaren var förvånad över att jag blivit så bra så snabbt. Träningen har också gjort mig lugnare."

Välbefinnande

"Jag är ny. När jag vaknade imorse mådde jag fantastiskt bra. Oftast känns kropp och huvud inte som en enhet med det gjorde det imorse."

Stress, balans och harmoni

"Träningen hjälper mig att hantera stress, få balans och harmoni i livet. Qigongen är ett superverktyg så det är viktigt att ge träningen en chans."

Mentalt

"Jag har tränat i tre år och det slår mig nu att jag kan sitta rak i ryggen utan att det gör ont. Det kunde jag inte i början. Träningen har hjälpt mig mycket mentalt. Jag har fått en plattform och en grund i livet. Jag är tacksam för träningen och jag ser fram emot sommarkursen."

Reumatism, depression, glädje

"Jag gick min första helgkurs i november och har tränat sen dess. Jag har reumatism i leder och blodkärl och har även haft 1-2 depressioner om året i ganska lång tid. Av allt jag provat har Qigongen hjälpt mig mest. Jag känner mig mycket starkare och har en annan glädje i livet."

Lärare:

Lars Hagner