Shenxin Qigong Göteborg [2007-04-28]

Helgens kurs i Shenxin Qigong var terminens näst sista i Göteborg denna vår. Några av de deltagande ville inte vänta tills höstens kurser i Lyft upp Qi startar upp utan ville börja träna Qigong nu medan motivationen fortfarande var på topp. Därför var de glada att man som nybörjare också kunde välja Shenxin Qigong och på så sätt slapp att förspilla dyrbar träningstid på väntan. De tyckte om att Shenxin träningen var lite fysiskt ansträngande och att träningen "hittade" deras problem. Någon annan såg kursen som en nystart som gav inspiration till fortsatt träning medan andra ville repetera kursen dels för att få träna i Qifältet men också för att friska upp kunskaperna och träffa andra Qigongare.

Några röster från kursen

"Det har varit en väldigt stark kurs."

Avslappning o lugn

"Jag känner mig väldigt avspänd och lugn. Det var en del svåra rörelser, men som träning så tror jag att detta passar mig väldigt bra".

Gammal skada

"Jag har känt av en gammal skada, det har värkt lite runt foten där jag brukar stuka den".

Gbg Sxq VT 2007

Axlar

"Detta är min första kontakt med Qigong över huvud taget och det har varit jättespännande. Jag hade väldigt ont i mina axlar och skuldror innan jag kom hit, men igår så kändes det lite varmare och lite bättre. Jag har också upplevt en jättehärligt pirrande känsla någonstans här inne i bröstet. Den känslan gör att jag vill fortsätta träna, jättespännande".

"Jag har ont i mina axlar, är lite stel och det brukar knäppa och smälla i dem. Det gjorde det faktiskt inte när jag gick härifrån igår. Det var ungefär som om jag hade smörjt upp dem".

"Jag har varit frisör i 35 år och den här träningen gav mycket känner jag, det har kommit fram sådant som varit väldigt förstelnat och det känns bra, tack"

"Jag känner mig väldigt avslappnad i mina axlar, det känns som om de åkt ner i golvet".

"Det håller på att släppa i mina axlar känner jag, det är ett problem som jag har".

Rygg

"Jag kände med en gång när jag kom in här igår att det började hända något i ryggen, speciellt på vänster sida. Det räckte med att jag bara ställde mig här i träningslokalen så började det kännas och när jag gick ut härifrån så kände jag ingenting".

"Det har arbetat i min rygg idag, ganska långt ner i ryggen. Det är jag jättetacksam för. Om jag har några problem eller känner mig stressad så lägger jag det i ryggen, så det här är därför ett sätt att ta hand om hela mig. Jag är jättenöjd med kursen idag och jag återkommer"

Höfter o knä

"Under den här kursen trillade polletten ner när det gällde en av rörelserna vilket gjort att det har börjat släppa i min höft på höger sida, tidigare har det alltid "jobbat" i skulderbladen, men nu händer det saker längre ner i höften och framförallt i knäet". När jag började träna Qigong för många år sedan, så började det knäppa i nacken och sen har det fortsatt hela vägen ner. Jag har en vridning i höften som beror på att jag har olika långa ben, vilket gjort att jag snedbelastat i alla år. Nu har det hunnit ner till höften och knäna och snart är det bara fötterna kvar.

"Jag har känt av ett knä som jag haft lite problem med i många år och jag tycker att det är jättebra. Jag har alltid trott att problemet satt på framsidan av knäet, men det visar sig att det är bak problemet sitter. Vi får väl se vad som händer, jag tycker om de här övningarna".

Repetera kurs

"Jag repeterar och har även gått vinterkurs, men jag tycker ändå att jag lärt mig massor idag. Många saker påpekades som jag drog mig till minnes att jag kanske hört tidigare men glömt, så det har verkligen varit bra".

"Det känns precis som om jag gått en ny kurs. Jag har tränat det här en hel del hemma, men jag tror att jag har missuppfattat rörelserna en hel del".

"Det var väldigt bra att repetera. Jag hade gjort lite fel på vissa ställen, så det var väldigt matnyttigt att vara här".

"Får säga som föregående talare, att repetera är bra. Man glömmer ju faktiskt, fast man tycker att man gör allt rätt. Jag har fått jättebra korrigering och kan slappna av bättre, så jag tycker att det varit en jättebra kurs, tack så mycket".

"Det är som de andra säger, man lär sig något nytt varje gång, finslipar och det är bra. Det har varit en jättebra kurs, tack så mycket"

"Det var väldigt skönt att få repetera kursen och få mer Qi".

"Jag har bara varit med idag och det har varit jätteskönt. Det är alltid skönt att få komma och repetera kurser och fylla på med mer Qi och bli lite korrigerad, tack".

Lärare:

Kate Ohlsson