Lyft upp Qi Köpenhamn [2007-04-21]

Äntligen var det dags för vår första grundkurs i Köpenhamn. Tack vare en deltagare som har varit med på våra sommarkurser kunde det nu bli möjligt. Det är så vi växer och fler människor får därigenom en möjlighet att lära sig Lyft upp Qi. Efter kursen beslöts att försöka få till stånd en träningsgrupp för att få stöd i sin träning och en möjlighet för alla nya att komma ihåg rörelserna och att delta i ett starkare Qifält. Kursen genomsyrades av värme och nyfikenhet.

Redan på andra dagens kursmorgon berättade en deltagare som har Parkinson att hon kunnat tvätta sig under armen som hon inte kunnat göra på ett år och att hon kände sig mycket starkare i armen.

Kommentarer från deltagarna:

Sömn, smärta

"Jag hade hört så mycket gott om Qigongen. Jag har själv varit mycket glad för kursen och för all Qi. Jag hade det fantastiskt med barnpassning på lördag kväll och sov sedan djupt hela natten för första gången på lång tid. Jag har stått på mina fötter utan smärta och ilägg i två dagar!"

Köpenhamn 070422

Ryggproblem, förkylning

"Jag kan knappt minnas längre vilka ryggproblem jag hade när jag började med Qigongen. Jag blir heller inte förkyld längre. Jag får också feedback från andra människor runt mig att jag är mycket lugnare och harmoniskare nu. Jag tycker att Qigongen är ett bra sätt att jobba med sig själv på."

Stess

"Jag bröt min rygg runt jultid och kom på kursen för att få lära mig lugna rörelser, men kursen har givit så mycket mer än övningarna och jag tror att detta kan vara bra mot min stress. Jag är mycket tacksam för kursen."

Smärta

"När jag började med Qigongen så stod jag inför en operation i min fot. Mitt fotvalv var nedgånget efter graviditet och jag hade stor smärta och fick använda fotinlägg. Efter att jag började träna så behövs inte någon operation längre och min smärta och fotinlägg är borta."

Problemhantering

"Jag hade inga större problem innan jag började med qigongen men min man kan se att jag hanterar problem på ett bättre sätt än tidigare."

Lärare:

Fatima Ringvall