Lyft upp Qi Karlstad [2007-04-21]

BlåsippaVåren lekte kurragömma med oss i helgen och termometern visade nattetid åter på minusgrader. Deltagarna hade dock inga problem med att hålla värmen och de tjocka tröjorna åkte snabbt av när cirkulationen kom igång som en följd av träningen

Den glädje som förmedlades när deltagare berättade om tidigare uppnådda, goda resultat, men också om förbättringar som inträffade under kursens gång, inspirerade oss alla. Stämningen var mycket god och följande citat får representera oss alla: "Det har varit trevligt här och vi har haft roligt på kursen".

Rygg o ben

"Jag har bl.a. problem med ryggen och mitt ben (höft). Vissa gånger under kursen har jag kunnat gå runt här utan problem och det har känts bra, det brukar jag inte kunna göra".

"Under kursens andra dag har jag kunnat stå med fötterna ihop utan att knäna har tagit emot (kobent). Det är lite häftigt, det har jag aldrig kunnat göra tidigare. Min mamma kan intyga det".

Balans

"Den här kursen så har jag fått bättre balans, jag kunde periodvis stå med fötterna ihop idag och det har jag inte kunnat på länge. Detta har varit mitt mål sen några månader tillbaka".

Karlstad HQU apr 07

Kroppsuppfattning

"Tycker att jag har fått ännu bättre kroppsuppfattning under de här två dagarna, genom alla korrigeringar vi gjort. Jag har tyckt att jag varit ganska bra på det, men inser att det finns mycket att finslipa. Det är roligt, det är som att hitta kroppen".

Träningsvärk

"Jag hade ganska rejält med träningsvärk när jag kom till kursen. Idag har jag, väldigt tydligt, känt hur den successivt har släppt".

Nacke o Axlar

"Jag är förvånad att jag har orkat stå så mycket som jag gjort under kursen. Jag brukar inte kunna stå stilla speciellt länge på samma ställe för då brukar jag få fruktansvärt ont i ryggen. Jag har också ont i mina axlar och igår fick jag upp armen över huvudet, det har jag inte kunnat på mycket länge".

"Gick kursen för ett år sedan, mina axlar blev bättre och har varit bra sedan dess".

Mjukare och lugnare

"Under helgen har jag blivit mycket mjukare".

"Så klart, så vill jag verkligen bli mjukare i kroppen och det tror jag att jag kommer att bli, har redan märkt skillnad under kursen. Jag hade svårt att nå ner till fötterna, när jag böjde in huvudet så blev det en väldig skillnad och då tog det på rätt ställen i ryggen".

"Jag är helt nöjd och väldigt glad att jag repeterade den här kursen. Jag känner klara förbättringar, jag är mycket mjukare i kroppen och mer rörlig".

Lärare:

Kate Ohlsson