Lyft upp Qi Bollnäs [2007-03-31]

Varje termin sen -98 arrangerar vi en grundkurs i Lyft Upp Qi i Bollnäs. Nästan varje gång är vi på den vackra Folkhögskolan, så också denna gång. Av dem som gick kursen för första gången hade flertalet inspirerats av bekanta eller arbetskamrater. På grund av den positiva utveckling de sett hos dem hade de beslutat att själva också ge Zhineng Qigong chansen.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Min kroppshållning har blivit så mycket bättre tack vare Qigongen och när jag kom hit i helgen så var min arm krokig och nu idag så kan jag räta ut den och hålla den rakt i utsträckt läge."

"Jag har haft ett tryck över ögat men det har släppt under kursen. Jag har haft många stressrelaterade besvär och aldrig tidigare tränat sån här lugn träning. Alla mina rörelser har gått bättre idag och jag känner mig lugn. Det känns som att jag inte har något annat val än att fortsätta med Qigongen."

"Jag behöver Qigongen framförallt för avslappningen. Bara genom att ställa mig och reglera kroppen så känner jag att cirkulationen ökar i bröstet och i ryggen."

"Normalt sett så brukar jag ha svårt med koncentrationen och för att stå stilla. Jag är så glad för att jag klarat av att stå still så pass länge och för att jag inte fladdrat iväg som jag brukar. Det är kul och det känns bra."

"Det är först gången jag går kurs och det har varit sköna dagar. Jag känner mig behagligt avslappnad. Jag har känt att händerna har blivit varma och att det har pirrat i dem, bättre cirkulation antagligen. Igår på Qiregleringen så la jag märke till något. Jag har haft en inflammation i ett knä som har småvärkt hela tiden och under regleringen så försvann plöstligt min värk!"

"Jag tränar dagligen och jag förstår att det är en slags investering. Jag skulle aldrig hålla på med något som inte gav mig något. Qigongen är en slags pensionsförsäkring som man kan börja med hur tidigt som helst i livet och som jag kan ta ut ifrån hela tiden. Det händer saker hela tiden och det har vuxit fram. Jag är en helt annan person idag än vad jag var när jag började med Qigongen."

"Jag tränar nästan varje dag och har fått en mycket bättre hållning. Det är så bra att gå på kurs och få sina rörelser korrigerade för att sedan få ut mer av träningen. Tidigare när jag gick på rehablitering på grund av en skada så såg man där att Qigongen var så bra för mig varför man sedan har rekommenderat andra att ta kontakt med mig för att få veta mer om Qigongen."

Lärare:

Lars Hagner