Lyft upp Qi Norwich [2007-03-24]

Så var det dags för grundkurs i Lyft upp Qi för tredje gången gillt i England och Norwich, eller rättare sagt i en liten by som heter Tibbenham utanför Norwich. Våren var bra mycket längre gången än i Sverige med påskliljor överallt och man kunde ana ett skirt grönt ljus från träden.

Mixen av nybörjare och "gamlingar" var perfekt. Alla fick en möjlighet att få till sina rörelser bättre då viljan var stor att hjälpa varandra. Även under raster användes möjligheten till att utbyta erfarenheter om Zhineng Qigong och frågorna och nyfikenheten var stor.

Frågor om sommarkursen var många och chansen är stor att vi får några engelska deltagare på sommarens kurs i Kvänum.

Kommentarer från deltagarna:

" Hemma hos mig så har mina föräldrar tränat Qigong under en period och det har blivit en del av vår familj, fast jag hade nog aldrig trott att jag själv skulle ta del av den. Nu har jag deltagit i min första grundkurs och jag ser verkligen fram emot att kunna träna Qigong tillsammans med mina föräldrar."

" Jag har tidigare alltid haft mycket energi till att orka göra saker. Efter en stor operation så har jag saknat den energin mentalt. Min son såg att det skulle bli en kurs i Zhineng Qigong och föreslog för mig att jag skulle delta. Jag har alltid trott på det här med energier och det har känts bra att vara här."

"Jag tycker mycket om tankarna runt Qigongen. Jag själv kan göra något för att må bättre. Jag är glad att Qigongen ger mig en möjlighet att ta tillbaka kontrollen över mig själv. Jag har verkligen gillat denna kurs."

"Jag känner mig upprymd. Detta ger mig balans och lugnar ner mig."

"Även fast jag snart är 84år så ville jag ge detta en chans. När jag kom tyckte jag inte att jag hade några problem med min kropp. Under kursen så har jag känt av min kropp både här och där. Till en början av kursen hade jag svårt att hänga med, med vänster arm och fick hjälpa den upp med min högra arm. Nu har jag mycket bättre kontroll på min vänstra arm."

"Jag har gått på många olika självhjälpskurser genom åren och flera har varit utan struktur och substans. Den här kursen har känts mycket bra med ett bra upplägg och innehåll. Jag kommer att fortsätta då Qigong är ett bra verktyg för livet."

"Det här är min andra kurs och jag försöker att träna varje dag. Om jag glömmer bort att träna så brukar min son säga till mig att nu är det dags att träna då han märker skillnad på mig om jag tränar eller inte."

"Det här är min tredje kurs och jag har blivit varse om att min första tanke när jag vaknar om morgnarna är Qigong."

"Jag känner mig mer avslappnad i mitt liv nu. Jag kan också använda Qigongen i mitt arbete innan jag skall uppträda på scen vilket gör att jag inte är lika nervös längre."

"Tidigare så har jag haft lätt för att tänka dåliga tankar om mig själv och nu märker jag att jag har förbättrat mina tankar om mig själv. Jag har i perioder tyckt det har varit jobbigt att träna Qigong. Nu så njuter jag verkligen av träningen."

"Det här är min andra kurs och jag har tränat nästan varje morgon sedan jag gick min första kurs. Jag är mycket mindre rastlös i kroppen och inte så orolig för saker längre. Jag tänker på orden " Ta det lugnt, slappna av" och de hjälper mig i vardagen."

Lärare:

Fatima Ringvall