Lyft upp Qi Ekenäs [2007-03-24]

Den 24-25 mars höll vi vår första kurs i soliga Ekenäs i Finland. Trots ett fantastiskt vårväder var uppslutningen god när vi samlades i Mikaelsskolans festsal för att lära oss Lyft Upp Qi. Mikaelsskolan är inhyst i Västerby gård och festsalen finns på en före detta ladugårdsvind. Ladugården är väldigt mysigt renoverad och den vackra festsalen har en lugn och harmonisk atmosfär.

Ekenäs lokal 070325

Stämningen på kursen var varm och hjärtlig. Deltagarna var aktiva och nyfikna, så undervisningen blev väldigt interaktiv. Vi trivdes bra tillsammans och flera av deltagarna uttryckte sin tacksamhet över de goda och trevliga människor de hade fått förmånen umgås med under helgen.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Förut hade jag nackbesvär som strålade ut i armarna. Det har jag sluppit. Jag har blivit så här mycket bättre på bara ett halvt år. Tidigare drog och slet det i nacken på morgonen. Men det gör det inte längre."

"Jag har fått bättre hållning och jag går bättre. Förut gick jag med ena foten utåt, men nu går jag med fötterna normalt. Jag har bättre balans och helt klart bättre rörlighet. Så har jag säkert förebyggt en massa som jag inte vet om."

"Jag har provat på mycket, yoga, reiki mm. Jag har alltid haft ont i ryggen och det här känns väldigt snällt mot ryggen. Så jag droppar nog yogan."

"Det känns väldigt bra och jag har fått mycket mer energi."

"Det har varit ett bra Qi-fält den här helgen. Jag tror i alla fall att jag känner Qi-fältet på mitt eget sätt. Jag behövde verkligen den här kursen, för det har varit mycket på sistone. Jag mår helt annorlunda idag än jag gjorde i går morse. Det känns bra att ha kunnat investera den här helgen i mig själv."

Ekenäs träning 070325

"Jag är mycket lugnare och tryggare i mig själv idag än jag var igår. Jag har haft väldigt styva vrister och igår var de riktigt hemska. Jag kunde knappt gå upp och ner för trappan. Det har helt släppt idag."

"Jag har ett kaosjobb med höga förväntningar på mig. Det ger mig mycket att komma på kurser. Det är skönt att komma hit och inte ha några förväntningar på mig alls. Jag har inte tänkt på mitt jobb alls under helgen."

"Jag har överrörlig rygg och en sned kota. Så har jag också artros. Läkarna har sagt att jag måste leva med det. Jag har tränat nästan varje dag och gjort framsteg. Jag är tacksam för denna kurs. Jag har varit spänd tidigare och gjort fel. Nu har jag fått massor av ny information. Det känns som jag är på ett nytt spår. Trots att jag har gjort rörelserna lite fel, har jag ändå fått väldigt fina resultat. Jag är mjukare och kan göra rörelserna bättre. Men det allra bästa är ändå att jag sover på nätterna nu. Förut har jag löst korsord och läst tidningar och allt möjligt för att kunna sova. Nu sover jag!"

"Det har varit en kraftfull kurs. Jag har haft problem med ryggen, men nu är jag märkbart bättre. Jag har fått bättre rörlighet överhuvudtaget. Jag kan stiga upp på morgonen utan någon stelhet alls."

Lärare:

Jeanette Heidenberg