Shenxin Qigong Stockholm [2007-03-24]

På vårterminens helgkurs i Shenxin Qigong i Stockholm deltog en blandning av nybörjare och mer erfarna utövare. Vi tränade mycket och deltagarna gjorde sitt bästa. Flera av de erfarna deltagarna upplevde att de fick mer ut av övningarna efter att ha blivit korrigerade och nybörjarna blev inspirerade av en stark känsla av Qi och den positiva stämningen.

En sak som höjde stämningen lite extra var nyheten att vi från och med torsdagen efter kursen skall börja med en träningsgrupp i Shenxin Qigong i Stockolm.

Nedan några av deltagarnas egna kommentarer.

Låsningar i ryggen

"Jag får ofta låsningar i bröstryggen. Dessa låsningar brukar ge smärtor som sprider sig ut i armarna. Under helgen har det knakat loss i bröstryggen vilket har känts jätteskönt."

Shenxin Qigong i Stockholm 200703

Yngre ben och mjukare fötter

"På årets vinterkurs kändes det som om mina ben blev både 10 och 20 år yngre. Jag kände att benen var pigga. Det är de fortfarande och under den här helgen blev mina fötter riktigt mjuka."

Struktur på vardagen

"Jag har slutat arbeta för ett halvår sedan eftersom jag pensionerades. När man arbetar är den enklare att få ordning och reda på vardagen eftersom man stiger upp och går iväg till jobbet. När man inte har något jobb är det svårare. Jag har dock lyckats få bättre ordning på min vardag genom att jag ställer väckarklockan på morgonen och direkt börjar dagen med att träna Shenxin Qigong. Det känns bra att kunna styra sin vardag på det viset."

Resterna av influensan bortblåsta

"Förra helgen hade jag influensa och kände fortfarande av det när jag kom till kursen igår. Jag kände mig trött under gårdagen och det var lite jobbigt. Men idag är jag jättepigg och det känns mycket behagligt att träna. Jag gillar att känslan av Qi blir så stark när jag tränar Shenxin Qigong."

Orkar böja kroppen

"Jag har haft problem med orken ett tag. Läkarna gissar att det kan vara en hjärtmuskelinflammation. I alla fall har jag fått mycket mer ork efter vinterkursen och idag har jag t.o.m. orkat böja kroppen."

Lyft upp Qi går lättare

"Jag har tränat Shenxin Qigong ett tag och tycker att det känns bra. Jag har blivit mjukare i kroppen. Jag upplever även att Lyft upp Qi går bättre när jag tränat Shenxin Qigong."

Bra att kombinera övningarna

"Jag gick min första Shenxin Qigong kurs under hösten och har tränat övningen varje dag sedan dess. Jag tycker att Lyft upp Qi och Shenxin Qigong hjälper varandra mycket bra och att det är bra att kombinera övningarna."

Pigg och klar i huvudet

"Jag blir alltid pigg och klarare i huvudet av att träna Shenxin Qigong. I början blev jag så pigg att det var svårt att sova på natten. När jag nu tränar Shenxin Qigong på kvällen sover jag bra, men behöver mindre sömn och är dessutom piggare på morgonen."

Mår bra för första gången

"Jag har en del hälsoprolem och har gått många kurser de senaste åren. Detta är första kursen som jag mått bra hela helgen. Jag har inte varit yr eller mått illa alls. Min kropp har tydligen fått bättre balans. Det har varit kul att orka med att vara social. Jag mår bättre och bättre. Igår gick jag ut på lunchen och det var en massa stressade människor runt mig men jag kände mig helt lugn och oberörd. Det var en skön känsla och det känns viktigt eftersom jag bor i innerstan."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen