Lyft upp Qi Åbo [2007-03-17]

Att det är många i Åbo som gått 9-dagars sommarkurs märks på grundkurserna där. Flera inser vikten av att repetera och Qi-fältet blir starkt. Detta är till gagn för nybörjarna som också får mycket hjälp av dem med mer rutin. På kursen 17-18 mars lärde sig de nya snabbt vilket gav utrymme för mer träning.

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag gick min första kurs 2005 på hösten. Om jag inte tränar märker jag genast att jag mår mycket sämre. Jag har inte haft några dramatiska förändringar. Men min man mår mycket bättre och är snällare. Jag tänker komma på sommarkurs i sommar om inget oförutsett händer."

"Jag har tränat i drygt ett år och gått en sommarkurs. Fysiskt har jag fått hjälp med en kronisk urinvägsinfektion, elöverkänslighet och tinnitus. Jag har mycket mera energi numera. Att vara trött efter jobbet är ett begrepp jag inte känner till längre. Jag går ut och går eller rider efter jobbet, jag lägger mig inte på soffan som jag gjorde innan. Resultatet är inte så viktigt längre. Först tänkte jag framåt och att jag tränar för att bli friskare. Numera är Qigongen ett tillstånd som jag försöker vara i också när jag inte tränar. Sakta, sakta fungerar det mer och mer."

Åbo 070318

"Jag har tränat i två år. Jag har inte tränat så flitigt, men ändå är min energinivå helt annan nu. När jag började var jag helt i botten och jag är mycket bättre nu."

"Jag har tränat i snart 3 år. Jag har främst fått hjälp med mina knän. De var väldigt dåliga förut, men jag har inte haft några problem med dem sedan jag började. Mentalt känner jag mig lugnare. Jag blir inte så upprörd över småsaker. Det hände lätt förut. Tack för en bra kurs!

"Jag har haft besvärlig artros i armar och ben. Armarna går upp nu som de inte gjorde då. Då kunde jag inte kamma mig utan att hjälpa till och lyfta handen med den andra. Jag är mycket rörligare idag och jag är glad att jag fick komma hit. Det här är bra. Armbågen som jag skadade tidigare i vår har blivit mycket bättre under kursen."

"Jag har haft dålig rygg. Den blir bättre hela tiden tack vare Qigongen. Mina katter gillar också Qigong. De spinner när jag tränar."

Lärare:

Lars Hagner