Lyft upp Qi Göteborg [2007-03-17]

Till helgkursen i Göteborg kom ett stort antal med trötta och spända ansikten som under kursen förbyttes till avslappnade och mjuka ansiktsutrryck. De återfick färg och lyster och de flesta hade ett litet leende på läpparna hela tiden. Helgen präglades av lätthet och värme, de nya deltagarna var mycket fokuserade och fick god och omtänksam hjälp av de repeterande. Alla tillförde ett gott humör till det starka och fina Qi-fältet vilket bidrog till att det blev en väldigt avslappnad och vänlig stämning på kursen. Glädjande nog bestämde sig flera av de nya deltagarna att börja delta på kvällsträningarna.

De erfarna deltagarna delade med sig och berättade hur de blivit friskare och starkare - några hur de fått hjälp med både långa och svårare hälsoproblem - och gav goda råd till de nya deltagarna.

En deltagare som gått sommarkurs och tränat i flera år formulerade sig så här, vilket sammanfattar den övervägande känslan av kursen: "Andra timmen idag stod jag bara och njöt, hela helgen har varit helt underbar. Det är bara att gratulera alla som sitter här att ni tränar Zhineng Qigong. Det händer saker hela tiden, man blir bara bättre och bättre - fysiskt och mentalt – det är personlighetsutvecklande också, ja allting blir så mycket bättre hela tiden."

Deltagarkommentarer

Sagt av nya deltagare:

"Jag känner mig behagligt avslappnad"

"Helgen har varit både energivande och avslappnande och väldigt skön"

"Min första kontakt med Qigong. Det har varit en underbar helg, jag har varit jättepigg hela tiden. Jag hade en härlig upplevelse igår, på det som kallas Qi-reglering, jag trodde jag skulle ramla av stolen för det var precis som att någon gav mig små stötar, det var en fantastisk känsla."

"Det känns bara skönt och jag har kunnat stå rakt utan att vingla. Jag var så spänd förut att jag hade svårt med det."

Bättre syn

"Igår när jag skulle gå och handla efter kursen så kändes det så konstigt när jag gick och först förstod jag inte vad det var. Men sedan insåg jag att jag såg bättre, ett membran som legat i ögat hade försvunnit. Jag har fått mycket hjälp förut men aldrig så här fort."

Ont i armen

"Jag har haft mycket ont i axeln och armbåden, ja i hela högra armen de senaste månaderna, men i dag känns det bra, inte helt, men nästan, och bra mycket bättre."

Mjukare kropp

"Kroppen blir bara mjukare och mjukare och smärtorna mindre och mindre"

Inga förkylningar

"Ett av de största besvären jag hade förr var ständigt återkommande förkylningar. På jobbet har ¾ av mina kollegor varit borta, det är influensor och förkylningar men jag har inte fått någonting."

"Jag vill uppmuntra alla att träna. Med 3 månaders träning fick jag igång blodcirkulationen, rensade bihålorna, jag fick bättre sömn och åt bättre. Hade tidigare problem med aptiten, Min familj får den ena förkylningen efter den andra men inte jag och jag var ett sådant där öron-näsa-hals barn med mycket problem i bihålor etc. Jag tycker också att träningen ger personlig utveckling."

Lärare:

Elisabeth Öberg