Lyft upp Qi Stockholm [2007-02-10]

I centrala Stockholm hölls grundkurs i Lyft Upp Qi helgen 10-11 februari. Flera nybörjare fick lära sig våra övningar, framför allt vår huvudövning Lyft Upp Qi, i syfte att kunna träna övningen efter kursen. I sin inlärning fick de som på alla våra kurser, god hjälp av dem som repeterade grundkursen. Stämningen var god och de nya lärde sig övningarna snabbt.

Ur deltagarnas kommentarer:

Värk

" Det här är min andra kurs. 2005 skadade jag min nacke i en traktorolycka. Efter det har jag haft ständig värk i nacken med en massa muskelknutor. Jag har fått behandling mot smärtan på ryggcentrum, av både läkare och sjukgymnaster. Under 3-4 månader har jag fått sprutbehandling. Under söndagskvällen, efter min första helgkurs kände jag att muskelknutorna hade försvunnit. Jag behöver inte gå till ryggcentrum mer!"

" Det här var min första kurs. Jag har sett min sambo träna så därför kom jag också hit. I morse vaknade jag utan att ha ont i ryggen – vilket jag brukar ha."

" Jag har gått ett par kurser förut. Till en början bestämde jag mig för att fortsätta träna i en månad men det hade inte hänt så mycket efter den tiden så jag bestämde att fortsätta träna ett tag. Efter tre månader hade min dagliga huvudvärk försvunnit. Likaså värken i axlarna. Efter fyra månader kunde jag minska mitt sömnbehov med två timmar. Jag har blivit mer kreativ och får mer gjort trots att jag sover mindre."

Sthlm LUQ 070211

Allergi

" Jag har tränat i två år och det går framåt. Jag har blivit rakare i ryggen. Sen tio år tillbaka har jag haft allergi och t.ex. inte tålt apelsindoft men idag under lunchen skalade någon en apelsin bredvid mig men jag kände inte av allergin så som jag brukar."

Eksem

" Jag har gått ett antal helgkurser och även en sommarkurs. Vintertid brukar jag ganska mycket eksem på kroppen men det har jag inte fått denna vinter utan jag kunde köpa en urringad klänning. Det är bra att komma hit och träffa andra Qigongare och bli korrigerad."

Vikt

" Under träningskursen i januari blev min midja mjukare. Därefter gick jag ner 8-9 kilo i vikt utan att ändra kosten."

Lymfödem

" Det har varit en bra kurs. Jag är bröstcanceropererad och hade problem med lymfödem. Tack vare Qigongen har lymfödemen försvunnit."

Stress

" Det här är min andra kurs. Jag har blivit mycket mer stresstålig och sover mindre."

Mentalt

" Det har varit en bra helg! Roligt med alla nya. Jag hoppas att alla fortsätter. Jag har fått stor hjälp i mina leder. Jag har fortfarande ont men det är mycket bättre. Inte minst har jag fått mental hjälp. Det är i huvudet som det har hänt mest. Jag har kommit till en del insikter och har fått en plattform att stå på. Qigongen är en trygghet och ett stöd."

Lärare:

Lars Hagner