Lyft upp Qi Kungsängen [2007-01-27]

Kursen hölls i underbart vinterväder i entréhallen till Peter Marions Tandklinik i Tibble centrum. Entréhallen tjänar också som träningshall för torsdagsträningen i Kungsängen.

Deltagarna arbetade under stor entusiasm. Ildiko demonstrerade rörelserna och Lotta försåg oss med te och hembakta kakor, någonting som verkligen uppskattades.

Det här är vad deltagarna tyckte:

Qigong hjälper mig att hitta lugnet i vardagen.

Mitt knä som skadats och förlamats under sportutövning har förbättrats så mycket att jag kan gå och springa utan hinder.

Min rygg har stärkts sedan jag började träna Qigong.

Jag har haft problem med mina axlar under en tid på grund av en bruten arm. Jag har besökt en sjukgymnast utan märkbart resultat. De här rörelserna känns bra för kroppen och när jag gick hem på söndagseftermiddagen kände jag ingen smärta.

När jag kom hade jag problem med smärta i axlarna. Jag hade också svårt att träna med stängda ögon. På söndagen kunde jag stå med fötterna ihop och stänga ögonen utan problem. Och efter att ha tränat på torsdagen var mina axlar mycket bättre.

Jag har sömnproblem och jag är stressad. Mitt mål är att gå ner i varv och att bli vigare. De här rörelserna är vad jag behöver och jag känner mig inte trött efter att ha tränat.

Lärare:

Arne Nordgren