Lyft upp Qi Ljungby [2007-02-03]

Den första helgen i februari var det åter dags för en helgkurs i Ljungby. Initiativtagare till kursen var en av våra studenter som själv fått mycket goda resultat av träningen och som ville ge andra människor möjlighet att kunna förbättra sin hälsa genom vår träning. Hennes entusiasm hade lockat till sig ett ganska stort antal nybörjare, varav den äldsta var över 80 år gammal. Tillsammans med repeterande lärde de sig Lyft upp Qi med stor entusiasm och ett öppet sinne.

Ur deltagarnas kommentarer:

Koncentration

"Jag har gått denna kurs en gång innan. För ett par år sedan gick jag in i väggen. Min första kurs gav mycket. Jag fortsatte träna själv efter kursen. När jag blev pigg slutade jag träna Qigong och tränade istället fysiskt, spinning m.m. Dock saknade jag den ökade koncentration som qigongträningen gav mig. Den vill jag ha igen så därför går jag nu min andra kurs."

Utbrändhet

"Jag har gått i väggen, då gick jag en sån här kurs och det blev min räddning. Också min dotter kom med. Om jag ska göra något obehagligt nu, nåt jag oroar mig för, då tränar jag först och sen blir jag helt lugn, som en filbunke. Jag gick en sommarkurs, det var verkligen en aha-upplevelse."

Energi

"Min första kurs gav mig mer energi redan från dag 1. Jag blev pigg, glad, fick mer energi och kunde ta itu med barnbarnen som det var problem med. Sen dess har jag ofta gått o tränat i gruppen."

Ljungby 070204

"Detta är min andra kurs. Den första gav mig otroligt mycket energi, tålamod och lugn. Sen när jag mådde bra släppte jag tyvärr träningen."

"När jag kom hem igår var jag pigg. Jag putsade fönster, bytte gardiner, allt medan maken somnade i soffan."

"Har genom åren gått många kurser via min arbetsgivare, landstinget. Lyft Upp Qi-kursen är den jag haft mest glädje av."

Rörlighet

"Jag känner att träningen successivt ger mig mer o mer fysiskt. T.ex. har rörligheten i min arm ökat. Den var nedsatt efter en operation jag gjort."

Whiplash

"Det här var min första kurs. Jag har varit sjukskriven 3 år för en whiplash-skada. Jag oroade mig mycket för att gå hit och visste inte hur jag skulle klara av rörelserna med min skada. Det har gått bättre än väntat och i går kväll var jag piggare än vad jag brukar vara."

Stress

"Jag är nybörjare och vill försöka motverka stress. Igår var jag låg efter kursen men idag mycket piggare."

Lugn

"Jag gick hit av nyfikenhet. Jag är normalt lugn och avslappnad. Men fann under träningen här att jag verkligen blev djupt avslappnat. Det kändes tryggt."

Kroppsreglering

"Jag är ute efter den fysiska delen. Alla behöver lära sig kroppsreglering."

Värk

"Detta är min första kurs. När jag kom hem o satt framför TV:n efter föreläsningen i fredags så märkte jag att jag inte hade ont i mina händer längre. Det fanns ingen värk kvar. Jag har haft ont i dem så länge. Jag har fortfarande ingen värk i dem."

Balans

"Jag har dålig balans och hoppas jag kan komma tillrätta med det."

Lärare:

Angelica Berg