Lyft upp Qi Karis [2007-02-03]

Vårterminen i Finland inleddes med en helgkurs i Karis på Västra Nylands folkhögskola. Där samlades både nybörjare och repeterande deltagare för att få träna Lyft Upp Qi tillsammans. Stämningen var på topp och de glada skratten duggade tätt i skolans danssal, där vi höll till. Många av de repeterande deltagarna uttryckte sin tacksamhet över möjligheten att få gå kurser i Zhineng Qigong med jämna mellanrum. De vet att de på det sättet kan ladda upp med mera Qi och motivation.

Efter kursen kom det in två mejl från en deltagare som var på sin tredje kurs den här gången och som lider av svåra medfödda hjärtproblem och diabetes. Hon sprudlade av glädje över de fina resultat hon hade fått efter kursen. På måndagen märkte hon att vikt, puls, blodtryck och sockervärden alla hade förbättrats. Inte bara hon, utan också hennes man märkte redan på söndagen hur mycket mera energi hon hade fått. Hon skrev: "Han sa att han inte sett sådan energi och sådan glädje hos mig på detta århundrade. Så han funderar faktiskt allvarligt på att hänga med på nästa kurs."

Ur deltagarnas kommentarer:

"Jag mår väldigt bra. Jag tränar mest i förebyggande syfte. Jag känner att jag får styrka av träningen så att jag klarar av mitt jobb bättre."

"Träningen är bra för mina höftleder. Jag sitter mycket i bil och hade ont i höfterna igår men det är bättre idag."

Karis 070204

"Det är bra att få komma på kurs och vara i Qi-fältet och få ny energi."

"Vintern är inte min årstid. Jag blir deprimerad. Jag gick en kurs för ett år sedan, men jag fortsatte inte träna. Det är jättebra att vara här. Jag blir piggare och lugnare."

"Det känns som om jag har smörjt alla mina leder. I morse märkte jag att jag kunde ta på mig strumporna stående och idag när jag hade tappat något på golvet kunde jag böja mig mera naturligt i alla leder, istället för bara i ryggen som tidigare."

"På den första kursen hade jag väldigt ont i lederna efter att ha slutat röka. Jag var storrökare förut. Men det försvann helt. Jag har absolut behövt gå på kurser och gruppträningar. Om jag inte tränar märker jag det genast på att jag blir styvare. När jag tränar är jag mycket mjukare och smidigare."

"Jag är känslig mot alla former av energier, men jag märkte nyligen att jag numera kan jobba hela dagen utan att behöva stänga av datorn. Förut har jag inte kunnat det. Jag sover bättre och lugnare. Jag njuter av träningen både hemma och i gruppen."

"Det är jättebra att de här kurserna finns."

Lärare:

Jeanette Heidenberg