Shenxin Qigong Kungsängen [2007-01-20]

Nu var det äntligen dags för en första Shenxin-kurs i Kungsängen. I Kungsängen har det sedan 10 år tillbaka funnits en träningsgrupp för Lyft upp Qi och många av de som deltar i den gruppen hade hittat till Shenxin-kursen i helgen. Flera personer från Stockholm - som ligger på pendeltågsavstånd - och Göteborg deltog också i kursen.

Efter kursen kommer träningsgruppen i Kungsängen att träna både Lyft upp Qi och Shenxin Qigong tillsammans.

Nedan några av deltagarnas kommentarer.

Shenxin Qigong i Kungsängen 2007

Ont i alla muskler

"När jag började med Shenxin Qigong hade jag ont i alla mina muskler i hela kroppen. På den tiden tyckte jag att det var svårt att träna. Idag känns det bara skönt. På sista avslappningen gjorde det inte ont någonstans. Det är nästa som om man kan börja gråta. Det var underbart. För övrigt blir jag barnsligt pigg av att träna Shenxin Qigong."

Sov dåligt

"Jag har sovit ganska dåligt i veckan p.g.a. en omorganisation på jobbet, men efter en dag med Shenxin känns det väldigt bra. Jag sov gott och vaknade utvilad klockan 5 på morgonen!"

Lugnt och trevligt

"Det var så lugnt och trevligt hela tiden. Man blir glad av det. Jag känner mig mycket mjukare än före kursen."

Stress

"Jag tränar i träningsgruppen på torsdagar i Kungsängen och det känns bra. Men jag har lätt för att stressa, så när jag kom hit var jag väldigt uppe i varv och undrade hur det skulle gå. Stämningen har varit så lugn att det har hjälpt mig att gå ner i varv, så nu känner jag mig både lugn och glad."

Mjuka axlar och smärtfria höfter

"Jag har tränat Qigong i många år och varit med på 7 sommarkurser. Nu kände jag att jag hade snöat in lite på Lyft upp Qi och behövde något nytt att träna. Jag är mycket överraskad över Shenxin Qigong! Mina axlar har blivit mycket mjukare. Innan vi tränade önskade jag att min molande värk i höftleden skulle försvinna och den försvann under övningen och kom inte tillbaka!"

Pälsdjursallergi

"Jag började träna Shenxin Qigong för några år sedan och min pälsdjursallergi försvann helt efter det. I början var jag mindre besvärad direkt efter att ha tränat övningen, men nu är besvären helt borta. Det har varit en lugn och skön kurs."

Djupare och intressantare

"Shenxin Qigong är min favoritövning. Jag har upptäckt att ju mer man tränar ju intressantare blir det. Det bästa som hänt mig den här helgen är att jag kom ner djupare i knäböjningen. Nu ser jag fram emot vinterkursen."


Efter kursen kom följande kommentar in till oss:

Lugnare

"Jag har alltid haft lätt för att stressa, men nu i veckan efter kursen har jag kunnat slappna av på ett annat sätt. Jag känner mig lugnare och har gjort flera saker jag vanligtvis inte orkar med."

Lärare:

Herbjörn Wilhelmsen